Aşılamanın Ardından Maske, Mesafe, Hijyen Kuralları Hemen Kalkmayacak

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, koronavirüs aşılama sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bugün koronavirüs aşısı olacağını söyledi.

Aşılamanın Ardından Maske, Mesafe, Hijyen Kuralları Hemen Kalkmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın örnek olmak için bugün MYK toplantısının ardından koronavirüs aşısı olacağını vurgulayan AK Parti Sözcüsü, aşılamanın ardından maske, mesafe ve hijyen kurallarının birden bire kalkmayacağını hatırlattı. AK Parti Sözcüsü Çelik, "Aşı, birden bire maske kullanımının ortadan kalkacağı anlamına gelmiyor. Kurallara uymamız gerekiyor. Kurallara uymadığı için aşılandığı halde hastalığa yakalanan insanlar var. Aşılama sürecinin amacı insanlarda antikor üretilene kadar bu hassiyetin sürdürülmesidir. Aşılanmış kişilerin de maske , mesafe , hijyen kurallarına hassasiyetle devam etmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koronavirüs aşısı olacağına ilişkin ise , "Sn. Cumhurbaşkanımız aşı konusunda toplumumuza her konuda olduğu gibi önderlik etmek için teşvik için toplantının ardından Sn. Cumhurbaşkanımız aşı olacaktır. Bu konudaki tereddütlerin ortadan kalkması, bu konuda toplumumuzun sağlığının korunması için görüşünü MKYK'mız ile paylaşmıştır. Kendileri aşı olarak toplumdaki tereddütleri ortadan kaldırmak, her konuda olduğu gibi örnek teşkil etmek için toplantının ardından aşı olmak üzere ilgili yere geçeceklerdir. Burada Cumhurbaşkanımızın en büyük hassasiyeti, salgından dolayı olumsuzlukla karşı karşıya kalan vatandaşlarımızın bir an evvel bundan kurtuılması, can kayıplarının sona erdirilmesidir. Pandemi sürecinde tüm dünya kitlenirken, Cumhurbaşkanımızın bu dönemdeki gayretlerini sizlerle paylaştık. Toplumun her kesimine ulaşılmaya çalışıldı, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde tüm bunlar gerçekleştirildi. Aşılama süreci dünyanın çeşitli yerlerinde başlamış durumda. Türkiye ile ilgili tartışmaları da izliyoruz tabii. Devletin tüm imkanları millete aittir. En önemli mesele insanı yaşat ki devlet yaşasın prensibidir." diye konuştu.