Aşıdan Sonra Virüs Bulaşacak mı? Sorusuna Belirsiz Cevap

Koronavirüs aşısı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada aşı sonrası virüsün bulaşıp bulaşmaması sorusuna cevap verildi.

Aşıdan Sonra Virüs Bulaşacak mı? Sorusuna Belirsiz Cevap

Pfizer Biontech'ten korona aşısı açıklaması.

ABD merkezli Pfizer adlı şirketin CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı Albert Bourla'dan , üretimi devam eden koronavirüs aşısı ile ilgili bir açıklamada bulundu. ABD medyasında geniş yer bulan röportajında Bourla, "Korumam olmasına rağmen, yine de başkalarına iletebilir miyim?" şeklinde yöneltilen soruya şu şekilde yanıt verdi:

"Aşıdan sonra virüsün bulaşıp bulaşmaması konusu incelenmesi gereken bir şey olduğunu düşünüyorum. Şu anda bildiklerimizle bundan emin değiliz"

Söz konusu aşının Kasım ayında yapılan denemelerde coronaya karşı yüzde 90'dan fazla etkili olduğunu söyleyen Bourla, ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nden (FDA) acil kullanım izni için başvuruda bulunduğunu duyurmuştu.

ÜRETİM DÜŞTÜ

Koronavirüs ile mücadele eden tüm dünyanın dört gözle beklediği Pfizer-BioNTech'in corona virüsü aşısından moral bozan bir haber geldi. Aşının üretiminde kullanılan hammaddenin ilk grubunda sorun yaşanması nedeniyle, bu yıl için koyulan 100 milyon hedefi 50 milyon doza düşürüldüğü ifade edilmişti.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA