Aşı Sırası Geldiği Halde Aşısını Olmayanlar Hakkında Açıklama Geldi

Bakan Koca, koronavirüs bilim kurulu toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında salgındaki son duruma ilişkin açıklamalarda bulunurken, aşı sırası geldiği halde aşısını yaptırmayanların oranını da açıkladı.

Aşı Sırası Geldiği Halde Aşısını Olmayanlar Hakkında Açıklama Geldi

Bakan Koca, 65 yaş üstü vatandaşların %76.4'ünün aşısını yaptırdığını fakat zamanı geldiği, tanımlaması yapıldığı halde aşısını yaptırmayanların oranının ise %23.6 olduğunu belirtti.

Bakan Koca, "65 yaş üstü vatandaşlardan tanımlandığı halde yüzde 76'4'ü aşısını oldu. Zamanı geldiği anda %23.6 'sı tanımlandığı, zamanı geldiği halde aşısını yaptırabilmiş değil. Aşının hem hastaneye yatışı, hem yoğun bakımdaki etkisini, entübe hastalardaki oranının söylemeye çalıştım. Bizim tanımlanmış olan grubun , kişilerin , erken dönemde aşılarını yaptırmalarını özellikle ifade etmek istiyorum. Bunun başka çözümü yok. Şu an aşı ve ilaç... İlaçla ilgili somut gelişme henüz dünyada yok. Erişimle ilgili sorunlarımız var ise de bu anlamda mesafe aldığımız görülüyor. Sırası geldiğinde vatandaşlarımız aşılarını yaptırmalıdırlar." dedi.

Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamalarının tamamı için https://www.kamubulteni.com/son-dakika/saglik-bakani-fahrettin-koca-aciklama-yapiyor-tam-kapanma-tavsiyesi-h37603.html