Aşı Kimlere Yapılacak? 2. Gruptakiler Açıklandı

Son dakika haberi: Aşılamanın Türkiye'de 4 grup şeklinde yapılacağı duyuruldu. İlk aşamada sağlık personellerine, 65 yaş üstü vatandaşlara engelli bireylere, koruma evi ve toplu yerde yaşayanlara aşı yapılacak. 2. aşamada ise kimlere aşı yapılacağı açıklandı.

Aşı Kimlere Yapılacak? 2. Gruptakiler Açıklandı

2. aşının kimlere yapılacağı açıklandı.

Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan bir son dakika açıklamasında bulundu. İlhan yaptığı açıklamada aşı sürecinde ikinci aşamasında yer alan 'yüksek riskli ortamlarda bulunan ve kritik işlerde çalışan kişiler'in güvenlik hizmetlerinde çalışanlar, polisler, askerler ve öğretmenler olabileceğini  söyledi. 

Milliyet'ten Aykut Yılmaz, bugün kaleme aldığı yazısında aşılamada son bilgileri anlattı. Geçtiğimiz gün Bakan Fahrettin Koca bir açıklama yaptı ve aşının 4 aşamada vatandaşlara uygulanacağını söyledi. Vatandaşların 4 gruba ayrılacağını , bu gruplara aşı yapılacağına yer verildi. İkinci aşama aşılama süreci için açıklamada bulunan Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, ikinci aşamada aşılanacak kişilere ilişkin şu bilgileri verdi: "Güvenlik hizmetlerinde çalışanlar, polisler, askerler olabilir. Öğretmenler, gıda sektörü çalışanları olabilir. Elektrik, su, çöp toplama, doğalgaz dağıtım bakım gibi, belediyecilik ve altyapı hizmetlerinde çalışanlar, telekominikasyon hizmeti verenler, taşımacılık sektörü ve itfaiye hizmetlerindeki kişiler 2. aşamada olabilir."

İLK AŞI 11 ARALIK'TA

Geçen gün Kurul sornası açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 11 Aralık gününden soınra ilk aşılamanın yapılacağını söyledi ve ilk aşamada sağlık personellerine, 65 yaş üstü vatandaşlar ile yaşlı vatandaşlara, engelli, koruma evlerinde kalan vatandaşlara yapılacağını sözlerine ekledi. İşte aşılamada 4 grup:

İKİNCİ GRUPTA POLİSLER, GÜVENLİK HİZMETİNDE ÇALIŞANLAR, ASKERLER, ÖĞRETMENLER OLABİLİR

Açıklama sonrası "Toplumun işleyişi için gerekli sektörlerde ve yüksek riskli ortamlarda bulunan ve kritik işlerde çalışan kişiler"in kimler olacağı da merak ediliyordu. Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Güvenlik hizmetlerinde çalışanlar, polisler, askerler olabilir. Öğretmenler, gıda sektörü çalışanları olabilir. Elektrik, su, çöp toplama, doğalgaz dağıtım bakım gibi, belediyecilik ve altyapı hizmetlerinde çalışanlar, telekominikasyon hizmeti verenler, taşımacılık sektörü ve itfaiye hizmetlerindeki kişiler 2. aşamada olabilir" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca ilk aşıyı kendi olacağını söyledi.