Aşı Çaldığı İddia Edilen Doktor Suskunluğunu Bozdu: Süresi Geçecekti, Rastgele Dağıttım

ABD'nin Teksas eyaletinde 10 doz koronavirüs aşısını çaldığı gerekçesiyle işine son verilen Dr. Hasan Gokal, aşıların süresinin geçmesine kısa süre kaldığını bu yüzden ilk aşılanacak kategorideki 10 kişiye aşıyı dağıttığını söyledi.

Aşı Çaldığı İddia Edilen Doktor Suskunluğunu Bozdu: Süresi Geçecekti, Rastgele Dağıttım

Teksaslı savcılar tarafından açılan davanın yargıç tarafından düşürülmesine rağmen bu defa büyük jürili mahkemeye götürme kararıyla karşı karşıya kalan Dr. Hasan Gokal, yerel bir radyoyaya yaptığı açıklamada, 29 Aralık'ta Moderna aşılarından elinde kalanların 10 saat süresi kaldığını belirterek, aşıyı eşi ve tanıdığı-tanımadığı 10 kişiye uyguladığını söyledi.

Bir doktor olarak aşının hiç olmasına gönlünün razı olmadığını, doğru bir harekette bulunduğunu söyleyen Gokal, "Bir doktor olarak kalbimin bana doğru dediğini yaptım.Bunlar arasında yatağa bağımlı 90 yaşında bir kişi, bunama rahatsızlığı bulunan 80 yaşında bir kadın, çocuğu solunum aleti kullanan bir anne de var.Ben acil servis doktoruyum. Hayat kurtarmak için ne pahasına olursa olsun yapılması gerekeni yaparsınız.Bu yaptığımdan şimdi pişman olduğumu söylersem iyi bir doktor olamam." ifadelerini kullandı.