Ankara'da Günlük Vaka Sayısı 100'ü Geçti: Türkiye Geneli Yeni Tedbir Açıklaması

Son dakika haberi: Ankara'daki vaka sayısı ve Türkiye geneli yeni önlem alınıp alınmayacağı konusunda açıklama geldi. Açıklamada vatandaşların corona öncesi normal hayatına döndüğü bildiriildi.

Ankara'da Günlük Vaka Sayısı 100'ü Geçti: Türkiye Geneli Yeni Tedbir Açıklaması

Ankara'da vaka sayısı 3 haneli sayılarda.

Son dönemlerde koronavirüs vaka sayısında yeniden artış görülüyor. Önceki gün açıklanan Koronavirüs tablosunda vaka sayısının bir daha 1000'in üzerine çıktığı görüldü. Korona vaka sayısında artış yaşanması sonrası bir açıklama gledi ve Ankara'da vaka sayısının her gün 100 'ü geçtiği bildirildi. 

Hürriyet Gazetesi 'nden Abdulkadir Selvi'ye açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, "Sahillerdeki görüntülerin endişe verici olduğunu söyleyerek, "Sahillerdeki görüntüler kesinlikle endişe verici boyutta. Kurban Bayramı kritik bir eşik demiştik. Ne yazık ki bu eşiğe takıldık. Ortaya çıkan manzara, sosyal hayatımızda ne kadar kontrolsüz olduğumuzu gözler önüne serdi."

YENİ TEDBİRLER GELECEK Mİ?

Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz, yeni tedbirler, ek önlemler alınacak mı? sorusuna ise "Kurulumuzun ilk toplantısında tatil sürecinde karşımıza çıkan sosyal mesafe, maske, temizlik ve kalabalıklardan kaçınma konusundaki eksiklikler ve alınması gereken önlemler masaya yatırılacaktır diye düşünüyorum." ielş,mde cevağ verdi.

SALGIN ÖNCESİ SERBEST HAYATIMIZA DÖNMÜŞÜZ

Son günlerde sosyal mesafe , maske ve hijyen kurallarına uyulmadığını ifade eden Bilim Kurulu üyesi, "Üzülerek ifade etmeliyim ki ülke genelinde salgın öncesindeki serbest yaşantımıza dönmüş durumdayız." dedi.

BAYRAM ETKİSİ

Yapılan açıklamada Kurban Bayramı etkisinin ise 7-10 gün içinde ortaya çıkacağına yer verildi. 

ANKARA'DA VAKA SAYISI 100'LERİ GEÇTİ

Ankara'daki son durum ile ilgili bilgi veren Bilim Kurulu Üyesi, "Ankara Şehir Hastanemizin Acil Tıp Kliniğine başvuran 'olası vaka' sayımız haziran ayının başında iki rakamlı sayılara kadar inmişti. Şu anda 'olası vaka' tanımına uyan başvuru sayısının üç rakamlı sayılara yükseldiğini söyleyebilirim." dedi.