Amerika'da İşsiz Sayısı Fırladı! 30 Milyon 307 Bini Geçti...

Yeni tip koronavirüsün en fazla etkilediği ülke haline gelen Amerika Birleşik Devletleri'nde milyonlarca kişi işinden oldu.

Amerika'da İşsiz Sayısı Fırladı! 30 Milyon 307 Bini Geçti...

İşsizlik maaşı için başvuranların sayısı 30 milyonu geride bırakırken, geçtiğimiz 6 hafta içerisinde toplam başvuru sayısının 30 milyon 307 bin olduğu kaydedildi.

Amerika Birleşik Devletleri Çalışma Bakanlığı, haftalık işsizlik maaşı başvurularına dair verileri kamuoyu ile paylaştı. Ülkede ilk kez işsizlik maaşı için başvuranların sayısı, beklentilerin de üzerinde olarak 3 milyon 839 bin olurken, 6 hafta içerisindeki toplam başvuru sayısının 30 milyon 307 bin olduğu kaydedildi.

Açıklanan rakamlar, yeni tip koronavirüsün ABD'yi sadece hastalık olarak değil ekonomi olarak da büyük buhrana soktuğunun kanıtı olarak değerlendirildi. Dünyada tespit edilen 3 Milyon 200 bin koronavirüs vakasının 1 milyondan fazlası ABD'de kaydedildi. ABD'de 65 bine yakın kişi yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmiş durumda. Dünya genelinde hayatını kaybedenlerin sayısı ise 234 bin 408 olarak kayıtlara geçti.