Amasya Valisi Masatlı: Tedbirleri Sıkı Şekilde Sürdürmeliyiz

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, 17 günlük ta kapanma sürecinin değerlendirildiği toplantıya başkanlık etti. Vali Yardımcıları, İlçe kaymakamları, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanının da yer aldığı toplantıda Vali Masatlı, 17 günlük tam kapanma sürecinde elde edilen kazanımların sürdürülmesi için tedbirlere sıkı uyum mesajı verdi.

Amasya Valisi Masatlı: Tedbirleri Sıkı Şekilde Sürdürmeliyiz

Kademeli normalleşme sürecine geçildiğini, fakat rehavete kapılmamak gerektiğinin altını çizen Masatlı, "Kapanma sürecinde çeşitli Bakanlıklarımızdan gelen kısmi genelgeleri uygulamaya koyduk. Halkımızın duyarlılığı ve yapılan denetimler sonucu Ülkemizde olduğu gibi Amasya’da da vaka sayılarında ciddi oranlarda düşüşler oldu. 1 Haziran’a kadar sürecek kademeli normalleşme döneminde tedbirlere sıkı şekilde devam ederek, bu düşüş eğilimini sürdürmeliyiz. Esnafımızın faaliyetlerine başlayabilmesi, halkımızın sosyal hayatına normal şekilde devam etmesi için çalışmalarımız devam edecek. Buradan özellikle salgın sürecinde gösterdikleri sabır ve duyarlılıktan ötürü esnafımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bu sürecin olumlu olarak neticelenmesiyle onlarda eski güzel günlerine döneceklerdir." dedi.

Aşılamada Amasya'nın iyi durumda olduğunu belirten Amasya Valisi, "Aşılamada Amasya olarak iyi bir noktadayız. Hedef nüfusumuzun %74’ü aşılanmış durumda. Aşı stoklarımız yeterli düzeyde. Aşı hakkı olan vatandaşlarımızı bir kez daha kendilerinin ve toplumumuzun sağlığı için aşı olmaya davet ediyorum.” şeklinde konuştu.