Almanya Koronavirüs Yasaklarını Gevşetme Kararı Aldı

Son dakika... Almanya'da kovid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirlerin gevşetilmesine yönelik karar alındı. İlk aşamada ibadethaneler, müzeler, hayvanat bahçeleri ve çocuk parklarının açılması söz konusu olacak.

Almanya Koronavirüs Yasaklarını Gevşetme Kararı Aldı

Almanya'da yeni tip koronavirüs tedbirlerinin gevşetilmesi kapsamında daha önce ziyareti yasaklanan bazı alanların tekrar açılması söz konusu olacak. Başbakan Merkel, eyalet başbakanlarıyla yaptığı konferansta, kovid-19 salgınına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Merkel, tüm ibadethaneler, müzeler, sergi salonları, hayvanat bahçeleri ve çocuk parklarının hijyen kurallarına uyulması koşuluyla açılabileceğini duyurdu.  Merkel, bu süreçte tedbirlerin elde bırakılmaması gerektiğine ve sosyal mesafeye riayet edilmesi şartına dikkat çekerek, "'Salgının tekrar yayılmaması için gereken her şeyi yapma sorumluluğumuz var. Bu yüzden adımları atarken dikkatli olmalıyız. Koruma tedbirlerinin yaşamın her alanında nasıl uygulandığı beni de etkiliyor." dedi. Almanya'da restoran, kafeler gel-al sistemiyle satışa devam edecek. Spor müsabakalarıyla ilgili yeni karar ise 6 Mayıs'ta gerçekleşecek toplantının ardından açıklanacak.