Almanya'da Koronavirüs Vaka Sayısı 16 Bin 662'ye Yükseldi

Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü'nden aktarılan verilere göre, Almanya'daki onaylı koronavirüs vaka sayısının 2 bin 705 vaka daha artış göstererek 16 bin 662'ye yükseldiğini kaydedildi.

Almanya'da Koronavirüs Vaka Sayısı 16 Bin 662'ye Yükseldi

Koronavirüs nedeniyle ülke genelinde hayatını kaybeden kişi sayısının 47 olduğu Almanya'da , cuma gününden bu yana ölü sayısı 16 kişilik artış gösterdi. Koronavirüs Pozitif Vaka sayısının yoğunluğuna rağmen Almanya'da ölümle sonuçlanan sayı diğer ülkelerin çok altında seyrediyor. Ülkedeki medikal malzemelerin kalitesi ve pandemi planının harekete geçirilmesi sürecindeki disiplinin ölümle sonuçlanan vaka sayısını azalttığı öngörülüyor.

İLK KEZ KORONAVİRÜS NEDENİYLE ÖLÜM BİLDİREN ÜLKELER: BAE, İSRAİL, SIRBİSTAN, GABON

Çin'in Wuhan kentinde çıktıktan kısa süre sonra dünya genelinde 11 bin 389 insanın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs nedeniyle dünyanın bir çok ülkesinde acil durum ilan edilmiş durumda. Toplam 171 bin 889 hastanın koronavirüs testinin pozitif çıktığı ve tedavilerinin sürdüğü öğrenilirken, koronavirüs tedavisi başarıyla sonuçlanan ve hastalığı atlattığı belirtilen kişi sayısı 91 bin 577'e yükselmiş durumda. Dün İsrail, BAE, Sırbistan ve Gabon koronavirüs nedeniyle ilk kez ölümlü vakanın kaydedildiğini bildirdi.

Dünya üzerindeki en yoğun vaka sayısı Çin'de görülürken, en fazla ölüm İtalya'da kaydedildi. 

YENİ KORONAVİRÜS VAKALARINDAN ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN AÇILAN SAYFAYA KATIL. SON DAKİKA VERİLERİ GİRİLMEYE BAŞLANACAK... TIKLA.