Akrep ve Yılanların Bastığı Mahallede Tedirginlik Sürüyor

Kocaeli'nin Darıca ilçesi Abdi İpekçi mahallesinde yaşayan vatandaşlar, evlerine dadanan akrep ve yılanlar nedeniyle korku dolu günler geçiriyor.

Akrep ve Yılanların Bastığı Mahallede Tedirginlik Sürüyor

Her gün akrep ya da yılan yakaladıklarını belirten vatandaşlar, hayvanların barındığı ot ve çalıların temizlenmesi ve bölgedeki ilaçlamaların artmasını talep ediyor. Darıca'nın Abdi İpekçi mahallesindeki vatandaşların tedirgin bekleyişi sürüyor.  Her gün evlerden yılan , akrep çıktığını, sürekli panik halinde olduklarını belirten vatandaşlar, yılan ve akrepler nedeniyle itfaiyeyi aramaktan yorulduklarını kökten bir çözüm beklediklerini belirtiyor.

Kezban isimli bir vatandaş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, geçtiğimiz gece akrep yakaladıklarını, eğer bu akrebi görmeselerdi çocuklarının hayatını kaybedebilecğini belirtirken, bir diğer vatandaş ise, durumun artık bıkkınlık seviyesine geldiğini, bazı evlere 3 yılan girdiğini, itfaiye ekiplerinin yardımlarıyla bunlardan kurtulduklarını fakat yetkililerin çalılar ile ilgili bir türlü çalışma yapmadığını, ilaçlamanın etkisiz olduğunu söyledi.