AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Sokağa Çıkma Kısıtlamasına İlişkin Açıklama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK Toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Yaşlılara yönelik sokağa çıkma izinlerinin çıkıp çıkmayacağına yönelik AK Parti'den açıklama geldi. Kendilerine şikayetlerin, sıkıntıların geldiğini fakat şimdilik tedbirlere uyulması gerektiğini vurgulayan AK Parti Sözcüsü Çelik, normalleşmeye ilişkin de Mayıs ayı sonunu işaret etti.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Sokağa Çıkma Kısıtlamasına İlişkin Açıklama

 Koronavirüs önlemleri kapsamında hayata geçirilen sokağa çıkma yasaklarına ilişkin kendisine sorulan bir soruya yanıt veren Çelik, "Sokağa çıkma yasağı diyoruz ama , esasında doğru adı bunun evet bir yasak ama sokağa çıkma yasağından ziyade, vatandaşımızın sokakta hastalıkla karşı karşıya kalmasını engelleme çabasıdır. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın yaşları itibariyle bu salgın karşısında daha kırılgan olduklarına dair, belirli yaşın altındakilerin bulaştırma risklerine yönelik bilim insanlarınca yapılan uyarılar sonrası bu tedbirleri aldık.

Tedbirlere sıkı şekilde uyarsak, Mayıs ayı sonuna doğru normalleşmeyi konuşmaya başlayacağız. Tedbirlerde gevşeme olursa, salgını artıracak kuralsızlıklar ortaya çıkarsa, bugün havalar güzel diye atacağımız adım normalleşmeyi ileriye alabilir. İleride kısıtlamaların kaldırılıp kaldırılmasına yönelik kararlar verilere göre değişebilir. Bugün , İçişleri Bakanlığı'nca yayınlanan genelgelere uyulması halinde normalleşmeye daha hızlı ulaşacağız. Bu güzel havalar bizi mahvetmesin. Tedbirlere uyalım. Büyüklerimizi Allah başımızdan eksik etmesin, anlıyoruz sıkıntılarını, fakat tedbirlere uymamız gerekiyor.