AK Parti Grup Başkanvekili Zengin: Milletvekilleri 1 Günde 6 Bin Maske Tüketti

Adalet ve Kalkınma Partisi TBMM Grup Başkanvekili Özlem Zengin, yeni tip koronavirüs pandemisinin dünyada ölüm saçtığı zor günlerde mecliste Ceza İnfaz Yasası teklifini görüştüklerini, TBMM Genel Kurulu'nda tüm milletvekillerinin maske ile görev yaptığını söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Zengin: Milletvekilleri 1 Günde 6 Bin Maske Tüketti

Zengin, "Bizim vazifemiz; burada görev yapan milletvekillerinin sağlığını korumak. Bir günde milletvekilleri 6 bin tane maske tüketmiş; çünkü içerisi kalabalık, içeride nefes almak çok zor. Maske ile konuşmak çok zor. Bu şartlar altında görev yaparken, çok tabii olarak insani anlamda bir anlayış bekliyorsunuz. Bu şartlara uygun bir çalışma performansı, bir anlayış bekliyoruz." dedi.

Toplumun beklentileri karşısında infaz düzenlemesini bir an önce çıkarmak istediklerini söyleyen Özlem Zengin, "MHP ile birlikte Genel Kurul'u cumartesi, pazar ve pazartesi günleri de aralıksız çalıştırmak istiyoruz. Bu kanun ile ilgili kamuoyunda çok büyük bir anlatılar var. Gerçek bükülüyor. Bu kanunla ilgili kodlamalar yapılıyor. Bu kodlamalar üzerinden anlatılıyor. Kamuoyu tahrik edilerek, gerçek bükülüyor. Terör, cinsel ve kasten adam öldürmeye dönük suçlarda indirim getirilmiyor. Kadınları rahatsız edecek hiçbir kanun buradan çıkamaz. Kadınlar rahat olsun, onların hak ve hukukları burada korunuyor" diye konuştu.