Adliyede Corona Virüs: Nasıl Bulaştığı Ortaya Çıktı

Son dakika haberi: Adliyede corona virüs olayının detayları ortaya çıktı. Katibin corona testinin pozitif çıkmasının ardından yapılan incelemede virüsün hemşire eşinden bulaştığı öğrenildi.

Adliyede Corona Virüs: Nasıl Bulaştığı Ortaya Çıktı

Son dakika: Zabıt katibine , hemşire eşinden corona bulaştı.

İStanbul 'dan bir son dakika haberi geldi. Edinilen bilgilere göre İstanbul Kartal Anadolu Adliyesi 'nde görev yapmakte olan bir katibe corona testi yapıldı. Yapılan test sonucu katibin corona virüse yakalandığı öğrenildi. Olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir açıklama yapıldı. 

Yapılan açıklamada , "İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde zabıt katibi olarak görev yapan U.E. adlı personele Covid19 teşhis konulduğu, yapılan harici araştırma sonucu virüsün bu şahsa hemşire olan eşinden bulaştığının öğrenildiği, tespitin ardından şahsın çalıştığı 6. Ağır Ceza Mahkemsi ile bu mahkemeyle aynı bölümde faaliyet gösteren 5, 7 ve 8. Ağır Ceza Mahkemelerinin başkan, üye ve tüm personelinin Adalet Komisyonu Başkanlığı'nca idari izinli sayılmalarına karar verildiği ve bu mahkemelerin çalıştığı ilgili bölümlerin de kapatıldığı" ifadelerine yer verildi.

NASIL BULAŞTIĞI BELLİ OLDU

Edinilen bilgilere göre zabıt katibine koprona virüsün , hemşire olan eşindne bulaştığı bildirildi.  Başsavcılık , olay sonrası tüm kurulun , üelerin mahkeme başkanlarının, hakimlerin idari izinli sayılması yönünde karar alındığını belirtti. 

İLGİLİ BÖLÜMLER KAPATILDI

Zabıt katibinin corona virüs testinin pozistif çıkması sonrası alınan önlemlerle ilgili açıklamada, "İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde zabıt katibi olarak görev yapan U.E. adlı personele Covid19 teşhis konulduğu, yapılan harici araştırma sonucu virüsün bu şahsa hemşite olan eşinden bulaştığının öğrenildiği, tespitin ardından şahsın çalıştığı 6. Ağır Ceza Mahkemsi ile bu mahkemeyle aynı bölümde faaliyet gösteren 5, 7 ve 8. Ağır Ceza Mahkemelerinin başkan, üye ve tüm personelinin Adalet Komisyonu Başkanlığı'nca idari izinli sayılmalarına karar verildiği ve bu mahkemelerin çalıştığı ilgili bölümlerin de kapatıldığı" ifadelerine yer verildi. 

SONUÇ HENÜZ ÇIKMADI

Adalet Komisyonu Başkanı Okan Albayrak, testin dün pozitif çıkması sonrası hakim B.Y., kalem personeli ve hakim ile temasta bulunan tüm personellerin hastaneye gönderildiği  ve daha sonra evlerinde karantinaya alındığı belirtilmişti. Koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında İstanbul 6. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kapatıldığını belirten Albayrak, mahkeme ve kalem odasının dezenfekte edildiğini kaydedilmişti. Yapılan açıklamada, hakim B.Y. ile 2 çocuğunun bu sabah koronavirüs için test yaptırdığı, ancak testlerin henüz sonuçlanmadığı ifade edilmişti.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA