Adıyaman ve Sivas'ta Korona Karantinası Başladı-İşte Karantina Yerleri

Koronavirüs salgını nedeniyle iki şehirde karantina başlatıldı. Bazı mahallelerde ve bir köyde başlatılan karantina 14 gün sürecek ve bu süre boyunca vatandaşlar mahalle ile köylerden çıkmayacak.

Adıyaman ve Sivas'ta Korona Karantinası Başladı-İşte Karantina Yerleri

Sivas ve Adıyaman'da corona karantinası başladı.

Kurban Bayramı 'nın ikinci günü son dakika haberleri geldi. Edinilen bilgilere göre Sivas ile Adıyaman 'da bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı. 

Sivas Valiliği tarafından yapılan son dakika açıklamasında corona salgınının yayılarak insan hayatını tehlikeye atmasını engellemek ,salgının önüne geçmek için Divriği ilçesi Çiğdemli köyünün İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantina altına alındığına yer verildi. 

Söz konusu açıklamada bölgede görülen vakanın kontrol altında tutulması ve yayılmanın önlenmesi için karantina başlatıldığına yer verildi. 

Açıklamada, karantina nedeniyle köye giriş ve çıkışların yasaklandığı belirtildi.

ADIYAMAN 'DA KARANTİNA

Adıyaman Valiliği tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada corona tedbirleri kapsamında 9 evde korona karantinası başlatıldığına yer verildi. 

Kent merkezinde ikamet etmekte olan bazı vatandaşların corona test sonuçlarının pozitif çıktığının belirtildiği açıklamada İl Hıfzıssıhha Kurulunca, salgınla mücadele kapsamında yeni kararlar alındığına yer verildi. 

Bu karar kapsamında aşağıdaki mahallelerde karantina başlatıldığı bildirildi:

Alitaşı,

Cumhuriyet,

İmamağa,

Malazgirt,

Sümerevler,

Yavuz Selim,

Yunus Emre

Yeni mahallerindeki

9 evde karantina uygulanmasına karar verildi.