Adıyaman Valisi'nden Koronavirüs Uyarısı: Malesef İstenmeyen Düzeylere Ulaşıldı...

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, kentteki koronavirüs vaka sayısının günden güne artış gösterdiğini, hastanelerdeki doluluk oranının da arzu edilmeyen seviyeye geldiğini belirtti.

Adıyaman Valisi'nden Koronavirüs Uyarısı: Malesef İstenmeyen Düzeylere Ulaşıldı...

Vali Çuhadar, özellikle 60 yaş üstü hasta sayısındaki artışın ciddi oranda olduğunu ve durumun kendisini kaygılandırdığını, salgının yayılımına engel olmak için yetkileri dahilindeki tüm hukuksal kararları aldıklarını belirtti.

Sağlık personelinin de yoğun çalışma içerisinde olduğunu vurgulayan Adıyaman Valisi, "Maalesef bütün bu gelişmelere rağmen kurallara yeterince uyulmadığı için vaka sayısı ve hasta sayısı maalesef istenmeyen düzeylere ulaşmıştır. Sizden ricam bir kez daha yaşlı bir yakınımızın veya sevdiğimiz birinin 'bizim yüzümüzden istemeyerek de olsa zarar görmesini ister miyiz?' sorusunu kendinize sormanız. Ne yazık ki kurallara uymayan taşıyıcılar yüzünden her gün daha fazla yaşlı insanımız virüsle yüz yüze kalmakta, ciddi risk altında bulunmaktadır. Maske, mesafe ve temizlik kurallarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olması gerektiğini artık anlayalım ve ona göre davranalım. Maske olmazsa olmazımızdır. Lütfen onsuz dışarı çıkmayalım, onsuz insanlarla temas etmeyelim" dedi.