Adana'da Koronavirüs Vaka Sayıları Bir Anda Yükseldi! Camilerden Anons Geçiliyor...

Yeni tip koronavirüs vaka sayılarındaki artış devam ediyor. Adana'da 1 hafta içerisinde kovid-19 vaka sayılarında artış olduğu görülünce gün boyunca camilerden vatandaşlara uyarılarda bulunulmaya başlanıldı.

Adana'da Koronavirüs Vaka Sayıları Bir Anda Yükseldi! Camilerden Anons Geçiliyor...

Sosyal mesafe, maske ve hikyen konusunda anonslar devam ediyor... Yeni tip koronavirüsle mücadelede kontrollü sosyal hayata geçişin ardından vaka sayılarında artış gözlemlenmeye başlandı.

SAĞLIK BAKANININ TÜM UYARILARINA RAĞMEN...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sık sık sosyal mesafe, maske ve hijyen konusunda hatırlatma yapmasına rağmen kurallara uymayan kişilerden kaynaklı vaka sayılarının arttığı biliniyor. Dün açıklanan 1500 yeni vaka ile uzun süre sonra ilk kez koronavirüs vaka sayısı aynı gün iyileşen kişi sayısını geçmiş, Sağlık Bakanı Koca da bu duruma dikkat çekerek tedbirin elden kesinlikle bırakılmaması gerektiğini söylemişti. Adana'da da tablo iç açıcı değil. İl genelinde 14 Haziran rakamlarına göre virüs tespit edilen kişi sayısı 1500'ü geçerken, artan vaka sayılarının ardından camilerden vatandaşlara bilgilendirme anonsları yapıldığı bildirildi. Camilerden gün boyunca, "Dikkat koronavirüs vaka sayısı arttığı için maske takalım, sosyal mesafeye uyalım, el hijyenini dikkat edelim" anonsları geçilirken, maske ve diğer kurallara uyan vatandaşlar, kuralları ihlal eden vatandaşlara tepki gösteriyor.

"BİZİM NE GÜNAHIMIZ VAR?"

Gerekli cezai işlemlerin yapılmadını belirten M.S isimli bir vatandaş, "Biz maske takıyoruz,  sosyal mesafe ve devletimizce açıklanan diğer tedbirlere harfiyen uyuyoruz ama tedbirlere uymayanlar yüzünden mağdur olacağız. Kolluk güçleri de 'Garibandır' diye ceza yazmıyor. Ceza yazılmazsa bu kişileri akıllandıramayız. Bizim ne günahımız var? " diye konuştu.