Acı Kayıp: Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu Hayatını Kaybetti

Koronavirüs nedeniyle acı kayıp. Türkiye ve Avrupa Üroloji camiasının saygın isimlerinden olan, Çapa Üroloji bölümünü kuran üç hocanın en genci, , Türkiye 'de ilk böbrek naklini yapan ekibe başkanlık yapan Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu, 85 yaşında hayatını kaybetti.

Acı Kayıp: Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu Hayatını Kaybetti

Son dakika : Ünlü profesör corona nedeniyle hayatını kaybetti.

Koronavirüs salgını Türkiye 'de etkisini göstermeye devam ediyor. Pandemi devam ederken bir acı haber geldi. Edinilen son dakika bilgilerine göre Türk ve Avrupa Üroloji camiasında saygın bir yere sahip olan Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu, koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. 

27 Mart 1935 yılında Kıbrıs 'ta dünyaya gelen Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu , İlk, orta ve lise eğitimini Kıbrıs'ta tamamladı. Daha sonra Türkiye'ye gelen ve burada tıp öğretimini tamalayan Tellaoğlu, bir süre İngiltere'de görev aldıktan sonra üroloji ihtisasına 1966 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Üroloji Bölümünde başlangıç yaptı.

İLK BÖBREK NAKLİNDE PAY SAHİBİYDİ

Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen prostat biopsisi, Tellaoğlu'nun uzmanlık tezi olurken, uzmanlığında İstanbul Tıp Fakültesi (Çapa) Üroloji Bölümünü kuran üç hocanın en genci olarak Türk tıp tarihinde müstesna bir yer edindi.

Tellaoğlu, 1983 yılında İstanbul'da ilk böbrek naklini gerçekleştiren ekibe başkanlık etmiş ve böbrek naklinin kurulmasında önemli adımlarda öncü olmanın yanında, Türkiye'de Androloji ve Pediatrik üroloji bilim dallarının kurulmasında da önemli rolleri oldu.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA