Abdulkadir Selvi Köşesinde Yazdı! "9 Günlük Sokağa Çıkma Yasağı mı Gelecek?"

Sokağa çıkma yasağı ile ilgili detaylar gündemde tartışılan konuların başında yer alırken, Ramazan Bayramına kadar hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı.

Abdulkadir Selvi Köşesinde Yazdı! "9 Günlük Sokağa Çıkma Yasağı mı Gelecek?"

1-2-3 Mayıs'ta da 30 Büyükşehir ve Zonguldak'ta sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında Ramazan Bayramını işaret ederek 9 günlük sokağa çıkma yasağı olabileceğine dikkat çekti. Ramazan Bayramı'nın 24 Mayıs Pazar gününe denk geldiğini hatırlatan Selvi, Cumartesi gününün arefe, pazar gününün de Bayram olması vesilesiyle sokağa çıkma yasağının uygulanacağını belirterek şu soruyu sordu, "Ramazan Bayramı 24 Mayıs Pazar gününe denk geliyor. Cumartesi günü arife, pazar günü ise bayram olduğu için zaten sokağa çıkma yasağının kapsamında olacak. Ancak bu süreçte aydınlatılması gereken iki tarih var. Ramazan Bayramı’nın ikinci ve üçüncü günü de sokağa çıkma yasağı kapsamına alınıp 4 gün olarak uygulanacak mı? Ramazan Bayramı’nı da içine alacak şekilde, 23 Mayıs Cumartesi günü başlayıp 1 Haziran Pazartesi günü bitmek üzere 9 günlük sokağa çıkma yasağı söz konusu mu?" .

"VERİLER İYİ GELMEYE DEVAM EDERSE 4 GÜN DAHİ DÜŞÜNÜLMEYEBİLİR"

Selvi daha sonra edindiği bilgilere dikkat çekerek, Ramazan Bayramında şehirlerarası seyahatlerin yapılmayacağını, 9 günlük sokağa çıkma yasağının da henüz gündemde olmadığını vurgulayarak , "Normalleşme takvimi pazartesi günü yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınacak. Kontrollü bir normalleşme sürecine hazırlık yapılıyor. Ramazan Bayramı’nda da şehirlerarası seyahatler yapılamayacak. Ama bayramda sokağa çıkma yasağının kaç gün olacağına şimdiden karar verilmeyecek. 18 Mayıs tarihinde yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısında bayramla ilgili süreç netleştirilecek. Piyasalar rahat olsun. İlk edindiğim bilgi, 9 günlük sokağa çıkma yasağının gündemde olmadığı yönünde. Eğer veriler iyi gelmeye devam ederse 4 gün dahi düşünülmeyebilir." ifadelerini kullandı. 

https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/abdulkadir-selvi/9-gunluk-sokaga-cikma-yasagi-olacak-mi-kritik-karar-18-mayista-verilecek-41506499