ABD'deki Jackson Laboratuvarı'nda Görevli Türk Profesör Uyardı: Çok Tehlikeli Bir Döneme Girdik

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Jackson Laboratuvarı'nda görevli İmmünoloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Unutmaz,  İndependent Türkçe'ye çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ABD'deki Jackson Laboratuvarı'nda Görevli Türk Profesör Uyardı: Çok Tehlikeli Bir Döneme Girdik

Türkiye'deki koronavirüs vakalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Unutmaz, Türkiye'nin Nisan ayına tekrar döndüğünü, çok tehlikeli bir döneme girildiğini, tedbirlerin ve yapılan test miktarının, özellikle filyasyon amaçlı çalışmalara hız verilmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Unutmaz, yapılan testlerin 100-150 bin civarına ulaşması gerektiğini, hastalığı hafif geçiren veya semptom göstermeyenlerin virüs yaymayı sürdürdüğünü belirtti.

Koronavirüs semptomlarında değişiklikler olduğuna ilişkin de açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Unutmaz, "Semptomlar oldukça çeşitli, değişik kişilerde farklı farklı şekillerde kendini gösteriyor. Üst solunum yolu semptomları var. Gripte gördüğümüz semptomlara benziyor ama öksürük, halsizlik gibi oluyor. Onun dışında Kovid'e biraz daha özel semptomlar, koku ve tat kaybı, baş ağrısı oluyor bazı kişilerde, herkeste ateş olmuyor bazılarında ateş olabiliyor. Aynı zamanda mide ve bağırsaklarda rahatsızlık belirtisi gösteren ishal gibi durumlar oluşuyor. Bunun gibi çeşitli semptomlarla kendini gösterebiliyor." diye konuştu. 

KAYNAK VE MÜLAKATIN TAMAMI İÇİN : https://indyturk.com/node/224231/sa%C4%9Flik/jackson-laboratuvar%C4%B1ndan-prof-unutmaz-salg%C4%B1nda-t%C3%BCrkiyede-tekrar-nisan-ay%C4%B1na#.Xy_KPRG71V0.twitter