ABD'li Sağlık Yetkilileri: Koronavirüs Aşısı Olanların Maske Takmaması Risk Değil

ABD'de sağlık yetkililerinin pazartesi günü yayımladığı rehberde, yeni tip koronavirüse karşı aşılanan kişilerin kapalı mekanlarda toplanmasının bir risk doğurmadığı kaydedildi. Yetkililer ayrıca bu toplanmalarda, maske ve sosyal mesafe kuralına da uyulmasının gerekli olmadığını belirtti. 

ABD'li Sağlık Yetkilileri: Koronavirüs Aşısı Olanların Maske Takmaması Risk Değil

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi yetkilileri, koronavirüs aşısı olan kişilerin kapalı mekanlarda, maske ve sosyal mesafeye dikkat etmeksizin toplanabileceğini belirtti.  Yetkililer tarafından pazartesi günü yayımlanan rehberde, yaşlılar için de aynı durumun geçerli olduğu kaydedildi. Yapılan açıklamada, aşılanması tamamlanmış yaşlıların, torunlarını ve çocuklarını ziyaret edebileceği kaydedildi. 

Ortaöğretim mezunlarından yeni iş haberleri yayımlandı. Yeni iş haberlerini takip etmek için ücretsiz gruba katıl. Katılmak için TIKLA.

CDC direktörü Walensky, "İnsanların aşı olup, eskiden olduğu gibi özgür bir şekilde istediklerini yaptığı zamanlara dönmeyi arzuladığının farkındayız" ifadelerini kullandı. Diğer yandan yetkililer, aşılanmış kişilerin belirli semptomlar göstermesi durumunda PCR testi yaptırmalarını tavsiye etti. Koronavirüse karşı yaygın aşılamanın sürdürüldüğü ABD'de bugüne kadar 30 milyondan fazla kişinin koronavirüs aşısı yaptırdığı belirtildi.