ABD'de Çalışan Türk Doktor : Koronavirüsü Durduran İlaç Bulundu

Tüm dünyada yeni tip koronavirüs nedeniyle can kaybı günden güne artarken, vaka sayıları da kısa süre içerisinde 1.8 milyona yaklaştı. ABD'deki Jackson Laboratuvarında Ümmünoloji uzmanı olarak görev yapan Türk Prof. Dr. Derya Unutmaz, koronavirüs pandemisiyle mücadele konusunda önemli gelişmelerin yaşandığını duyurdu.

ABD'de Çalışan Türk Doktor : Koronavirüsü Durduran İlaç Bulundu

Sosyal medya hesabından koronavirüs pandemisine ilişkin açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Unutmaz, virüsün yapısının anlanması ve yeni ilaçların geliştirilmesi yönünde çok önemli gelişmeler yaşandığını, koronavirüsü durduran potansiyel ilaçların bulunmaya başlandığını söyledi.

Prof. Dr. Unutmaz, "Virüsün yapısını anlamakta ve yeni ilaçların geliştirilmesi yönünde çok önemli ilerlemelere devam ediliyor. En iyi bilim dergilerinden Nature da çıkan bir yayında, virüsün yapısını Lego parçaları gibi ayarlayan makinası (protease) çözüldü ve durduran potansiyel ilaçlar bulundu. Tabii bu çok iyi haber, yalnız hep dediğim gibi bu potansiyel ilaçların hastalar üstünde test edilmesi gerekiyor, maalesef en fazla zamanı da bu süreç alıyor. Bunun için önümüzde hala aylar var ama kesin tedavilerin geliştirilmesi konusundaki ümitlerimiz gittikçe artıyor!" diye konuştu.