%90 Koruma Sağlayan Koronavirüs Aşısının Fiyatına İlişkin İlk Açıklama Geldi

Küresel aşı yarışında bir adım öne geçen Pfizer'in geliştişrdiği deneysel aşının fiyatlandırma aşamasına geçildiği öğrenildi.

%90 Koruma Sağlayan Koronavirüs Aşısının Fiyatına İlişkin İlk Açıklama Geldi

Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre , yüzde 90'ın üzerinde koruma sağladığı kaydedilen aşının fiyatının piyasa değerlerinin altında olacağı, bölgelere göre farklı fiyatlarda satılabileceği belirtildi.Financial Times tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Pfizer/BionTech yetkililerinden Richardsson, "İnovasyonun sermaye ve yatırım gerektirdiğini kabul eden dengeli bir yaklaşım izlemeye çalıştık, bu nedenle aşımızı içinde bulunduğumuz durumu yansıtan tipik piyasa oranlarının çok altında fiyatlandırmayı planlıyoruz. Dağıtım ve depolama gibi nedenlerden dolayı dünyanın belirli bölgelerinde farklı fiyatlandırma olmasını bekliyorum" diye konuştu.

Bununla birlikte, Temmuz ayında Pfizer ile ABD hükümetinin 100 milyon doz aşı karşılığında anlaşma imzaladığı, aşının ABD'deki satış fiyatının (39 dolar 328 TL civarı) olmasının beklendiği, ilgili fiyatlandırmanın iki doz için belirlendiği kaydedildi.