9 İlde Vaka Artış Hızı Düşmeye Başladı Ama...

Koronavirüs salgınında yoğun vaka ve ölü oranlarına sahip illerimizden bazılarında vaka artışında düşüş görülmeye başlandı.

9 İlde Vaka Artış Hızı Düşmeye Başladı Ama...

Çin'in wuhan kentinde ortaya çıktıktan kısa süre sonra dünyaya yayılan ve 1.5 milyondan fazla insanın ölümüne neden olan koronavirüs tüm dünyada ölüm saçmaya devam ediyor.

Günlük koronavirüs vakası bakımından avrupada birinci dünyada ise 3. sıradaki Türkiye'de ise yeni tedbirlerin hayata geçirilmesiyle birlikte vaka sayısının düşürülmesi hedefleniyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs vaka sayılarındaki artış hızının alınan tedbirlerle yavaşlamaya başladığını, çok vaka görülen şehirlerimizdeki vaka artış hızlarının azaldığını fakat yüksek doluluk oranlarının tehlike çanlarını çalmaya başladığını söyledi. Vaka sayısının düşüşe geçmemesi durumunda daha sıkı tedbirlerin kaçınılmaz olduğunu hatırlatan Sağlık Bakanı, dün düzenlediği basın toplantısında, "İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Konya, Sivas, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kocaeli'de vaka artışı düşmeye başladı. Yatan hasta ve yoğun bakım açısından yüksek doluluk oranlarımız devam etmektedir. Bu durum karşısında daha sıkı kısıtlayıcı tedbirler kaçınılmaz olmuştur" ifadelerini kullandı.

Worldometer tarafından paylaşılan verilere göre dünya genelinde dün en çok vaka görülen ülke 225 bin vaka ile  ABD olurken, ABD'nin ardından 54 bin vaka ile Brezilya, 31 Bin vaka ile Türkiye geliyor. Türkiye'nin ardından Hindistan, Rusya ve Almanya'da vaka sayıları tehlike çanlarını çalıyor. Almanya'da bir süredir tam kapatmanın gündemde olduğu bildirilirken, ülkemizde de vaka sayılarının düşmemesi durumunda farklı tedbirlerin hayata geçirilebileceği belirtiliyor. An itibariyle dünya genelinde koronavirüs nedeniyle toplam can kaybı 1 milyon 576 bin 151 olurken, bugüne kadar tespit edilen toplam vaka sayısı 69 milyon 260 bin 44