81 Şehrin Koronavirüs Yoğunluk Haritası Güncellendi

Türkiye geneli koronavirüs yoğunluk haritası güncellendi. Güncellenen haritada 81 şehrin korona yoğunluğuna bakılabilir ve risksiz, düşük riskli ya da riskli bölgede olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz. Peki korona yoğunluk haritasına nasıl bakılır? Türkiye geneli korona tablosuna nasıl bakarım? İşte şehir şehir korona yoğunluk haritasına bakma yöntemi.

81 Şehrin Koronavirüs Yoğunluk Haritası Güncellendi

Koronavirüs Türkiye yoğunluk haritası güncellendi.

Koronavirüs yoğunluk haritası ile Sağlık Bakanlığı, vatandaşların düşük riskli bölgede mi yoksa riskli bölgede mi olduklarını anbean gösteriyor. Her korona hastasının bulunduğu yer Sağlık Bakanlığı tarafından sisteme yükleniyor ve Türkiye geneli koronavirüs yoğunluk haritası bu şekilde oluşturuluyor.

İSTANBUL İÇİN BAZI BÖLGELERDE YOĞUNLUK

Yayımlanan ve son verilerin ardından güncellenen koronavirüs yoğunluk haritasında İstanbul 'un bazı ilçelerinde yoğunluk şu şekilde verildi:

ANKARA İÇİN

Haritada Ankara korona yoğunluğu ise bazı bölgeler için şu şekilde:

81 ŞEHİR İÇİN KORONA YOĞUNLUK HARİTASINA NASIL BAKILIR?

Koronavirüs yoğunluk haritası Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan HAYAT EVE SIĞAR adlı mobil uygulamada. Cep telefonunuza bu mobil uygulamayı indirin. İndirdikten sonra bu mobil uygulamada üyelik açın. 

HES kodu alabileceğiniz, ücretsiz maske başvurusu yapabileceğiniz HAYAT EVE SIĞAR  adlı mobil uygulamada, kendinizi kötü hissetmeniz durumunda durumunuzu Sağlık Bakanlığı 'na bildireceğiniz bir ekran da var. Bu ekranda , kendisinizi iyi hissetmiyorsanız bilgi girebilir ve yardım isteyebilirsiniz.

81 şehrin korona haritasına ise şu şekilde bakılmaktadır.

Uygulamayı indirin ve giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra  yukarıda görüldüğü gibi alt menüde bulunan YOĞUNLUK linkine tıklayın. Daha sonra bulunduğunuz semk karşınıza çıkacak.

Burada ekranın sol alt kısmında , ANA SAYFA yazan yerin üstünde bulunan yuvarlak içindeki haritaaya tıklayın.

Yukarıda gösterilen yere tıkladıktan sonra yaşadığınız bölgede ya da Türkyie 'nin herhangi bir yerindeki yoğunluğa bakabilirsiniz.

25 MAYIS KORONA TALBOSU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önceki gün , "İyileşen toplam hasta sayısı 120 bini geçti. Yoğun bakım desteğine ihtiyaç azalmaya devam ediyor. ELDE EDİLEN BAŞARI, 83 MİLYONUN GÖSTERDİĞİ UYUMUN SONUCU. Yeni dönemde yeni ve güçlü tedbir, sosyal hayatta hep birlikte alınacak tedbirdir." ifadeleri ile yayımladığı korona tablosunda verileri şu şekilde paylaştı:

ÖNCEKİ GÜN

24 Mayıs günü ise vaka tablosu şu şekildeydi