8 Yaşındaki Çocuğa Yanlışlıkla Koronavirüs Aşısı Yapıldı

Amerika Birleşik Devletleri'nin Teksas eyaletinde 8 yaşındaki çocuğa kovid-19 aşısı uygulandı.

8 Yaşındaki Çocuğa Yanlışlıkla Koronavirüs Aşısı Yapıldı

Independent Türkçe'deki habere göre ;Aşının , çocuğun 18 yaşında zannedilerek uygulandığı ortaya çıktı. Baba, oğlu için Dallas şehrindeki bir aşılama merkezinden çevimiçi randevu aldı. Çocuk sağlığı uzmanı Marcial Oquendo, babanın internet üzerinden kayıt yaptırabildiği ve kendisine QR kodu verdiği için oğlunun aşılanabileceğini düşündüğünü belirtti.

Bölgedeki İtfaiye teşkilatının başındaki Rober Fite, çocuğun tesiste bulunan 3 bin 800 kişiyle birlikte aşılandığını doğruladı. Fite, aşıyı yapan sağlık personelinin tespit edilerek sorunun nasıl ortaya çıktığının araştırılacağını belirtirken, "(Baba ve oğul) arabadalar, ellerinde aşı kodları var. Sağlık görevlisi de o gün diğer binlerce insana yaptığı gibi onlara da aşı uyguluyor. Çocuğun 18 yaş altı olduğunu fark etmiyor.Eğer bir kişi sistemden kod almışsa kimin kayıt yaptırıp kimin kayıt yaptıramayacağını anlamış olduklarını farz ediyoruz. Fakat 18 yaş altı biri nasıl sisteme kayıt olabiliyor, bununla ilgili sorularımız var tabii ki" ifadelerini kullandı.

ABD'de Moderna ve Johnson&Johnson aşıları yalnızca 18 yaş ve üstü kişilere uygulanırken, Biontech Pfizer aşıları ise 16 yaş ve üzerine uygulanabiliyor. Bu yaş altındaki kişilere aşı uygulaması yapılmıyor. ABD'li yetkililer , benzer durumun tekrarlanmaması için personelin bilinçlendirileceği ve sistemdeki sıkıntıların giderileceği sözünü verdi.