8 Şehirde Köy ve Mahallelerde Karantina Başladı: 1 Şehirde Mutasyonlu Virüs

8 şehirde birçok mahalle ve köy karantinaya alındı. Korona vakalarının artması nedeniyle alınan tedbir kararları bugün başladı. Bir ilde İngiliz varyantlı virüs tespit edildi.

8 Şehirde Köy ve Mahallelerde Karantina Başladı: 1 Şehirde Mutasyonlu Virüs

8 şehirde karantina kararları.

Koronavirüs vaka sayılarının artması sonrası birçok şehirde bazı mahalle , ev ve köyler karantinaya alındı. İşte karantinaya alınan yerler:

TUNCELİ 'DE MUTASYONLU VİRÜS

Çemişgezek ilçesine bağlı Akçapınar köyünde bir kişi de İngiliz varyantı virüs tespit edilmesi sonrası karantina kararı alındı ve  Vali Mehmet Ali Özkan, "Maalesef Sağlık Bakanlığımızın açıklamış olduğu haritada orta risk grubundan (sarı kategori) yüksek risk grubuna (turuncu kategori) girdiğimiz görülmektedir. Vaka sayılarındaki artışımızın devam etmesi durumunda çok yüksek risk grubuna (kırmızı kategori) girmemiz kaçınılmaz olacaktır. Hep birlikte vaka sayılarındaki artışın önüne geçmezsek kısıtlama günlerine geri dönmemiz, işyerlerimizin kapanması, çocuklarımızın okullarından ayrı kalması kaçınılmazdır. Kıymetli hemşehrilerimiz, Covid-19 illetini ancak birlikte yenebiliriz. Lütfen il dışı seyahatlerimizi erteleyelim. Yurt dışından ya da il dışından geldiyseniz kendimizi evde bir süre izole edelim. Buluşmaları güzel günlere erteleyelim. Aşı sıramız geldiğinde aşımızı olalım" dedi.

AKSARAY'DA KARANTİNA

Aksaray'da merkeze bağlı Sevinçli ve Gözlükuyu köylerinde karantina yarın başlıyor. Açıklamada, Sevinçli ve Gözlükuyu köylerinde yarın saat 08.00'den 22 Mart Pazartesi günü 08.00'e kadar  sokağa çıkma yasağı ilan edildiği ve giriş çıkışların kapatıldığına yer verildi. 

SİNOP 'TA KARANTİNA

Sinop'un Durağan ilçesi Akçaalan köyünde karantina uygulaması başlatıldı.Köye giriş çıkışlar kapatıldı. 

TOKAT 'TA KARANTİNA

Tokat'ın Niksar ilçesine bağlı Arapören köyünde 10 gün karantina uygulanması kararlaştırıldı.

KARAMAN 'DA KARANTİNA

Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı Katranlı köyünün 7 gün süreyle karantinaya alındığı ve Boyalık köyünde devam karantinanın ise 10 gün süreyle uzatıldığı bildirildi.

ADIYAMAN'DA KARANTİNA

Adıyaman'da , farklı adreslerdeki 81 evde karantina uygulamasının başlatıldığına yer verildi.

GAZİANTEP

Gaziantep'in Araban ilçe Kaymakamı Abdulhamit Mutlu, eşinin testinin pozitif çıkmasından dolayı 10 gün boyunca karantinada olacağını duyurdu.

ZONGULDAK

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 4 öğrencinin korona virüs testi pozitif çıkması sonrası bu okullarda tedbirler alındı. Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Kızılcapınar Ortaokulunda iki öğrencinin korona virüs testi pozitif çıktı. Test sonucu sonrası okul karantinaya alınarak, Cuma gününe kadar eğitim öğretime ara verildi.