8 Şehir ve 1 İlçede Korkutan Korona Vaka Artışı

Son dakika haberi: 8 şehirde ve 1 ilçede son günlerde corona vakalarında korkutan artış yaşanıyor. Valilikler tarafından yapılan açıklamada vatandaşların kurallara dikkat etmesi, sosyal mesafeyi korumaları, maske takmaları gerektiğine yer verildi.

8 Şehir ve 1 İlçede Korkutan Korona Vaka Artışı

Bakan Koca 7 şehirde vakaların artışa geçtiğini söyledi. Bu açıklama sonrası bir şehirde ve bir ilçede daha korona vakalarında korkutan artış yaşandı.

Koronavirüs salgını Türkiye 'de etkisini sürdürmeyedevam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün yaptığı açıklamada Türkiye 'de son 24 saat içinde 937 yeni vaka olduğunu söyledi. 17 kişi hayatını kaybederken koronadan kurtulan ve iyileşen kişi sayısı  1009 olarak açıklandı.

VAKA OLMAYAN İLÇEDE CORONA YAYILMAYA BAŞLADI

Temmuz ayına kadar Şalpazarı İlçesi 'nde hiç vaka görülmemişti. Ancak edinilen son dakika bilgilerine göre Trabzon 'un Şalpazarı İlçesi 'nde corona vakaları artışa geçti. İlçede ilk vaka 8 Temmuz günü görüldü. 

Kışın bu ilçenin nüfusu 12 bin civarındayken yaz aylarının gelmesi ile birlikte bu nüfus 24 bini geçiyor. Yaz aylarının gelmesi ve diğer illerden birçok kişinin Şalpazarı İlçesi 'ne gelmesi , koronayı da beraberinde getirdi. 

Edinilen bilgilere göre ilk olarak M.D. isimli kişinin corona test sonucunun pozitif çıktığı öğrenildi. Tedavi altına alınan M.D.'nin ailesi de filyasyon çalışmaları kapsamında kontrole alındı. 

Yapılan inceleme sonucu 5 kişide daha korona virüs tespit edilirken, ilçedeki Çamlıca mahallesi'nde karantina başlatıldı. 

Daha sonra geçen hafta İstanbul'dan gelen ve Geyikli mahallesine tatil için yerleşen vatandaşlar akrabalarının Korona virüse yakalanmasına neden oldu.

2 kişi geçtiğimiz hafta sonu hastalığa yakalanırken, son yapılan testlerde de sayının artması üzerine Geyikli mahallesi de bugünden itibaren karantina altına alındı.

BATMAN 'DA VAKA SAYISINDA KORKUTAN ARTIŞ

Batman 'da son günlerde coronada korkulanlar yaşanıyor. Edinilen bilgilere göre kentte şimdiye kadar 67 kişi hayatını kaybetti.  Açıklamada şimdi 145 kişinin hastanede tedavi altına alındığına yer verilirken; 34 vakanın yoğun bakım servisinde  olduğu, 9 hastanın da entübe durumda olduğuna yer verildi. 

Mustafa Seven adlı vatandaş, "Şu anda Batman verilere göre Türkiye'de en çok vaka bulunan yedi İlden bir tanesi. Ne yazık ki buradaki ölüm vakalarına yansıyor. Batman'da ilk vaka 15 Mart tarihinde çıktı. 15 Temmuz'a kadar 30 ölüm yaşandı korona virüs kaynaklı fakat 15 Temmuz'dan 24 Temmuz'a kadar 10 günlük süreçte 37 vatandaş daha hayatını kaybetti. Vaka sayıları günlük 100 kişi buda tabloya olumsuz yansıyor. Bölgelere göre vaka sayılarına bakıldığında İstanbul'dan sonra en yüksek vaka sayıları Güneydoğu Anadolu Bölgesinde görülüyor. 170 vakanın 70 vakası sadece Batman'dan geri kalan 100 vaka ise diğer illerden çıkıyor. Bu ürkütücü bir tablo bunun önüne geçmek için herkesin istisnasız maske takması lazım, mümkün mertebe dışarı çıkmaması lazım, sosyal mesafe kuralına uyması lazım ve hijyeni mutlaka kullanması gerekiyor. Bunlar sağlanmadığı taktirde daha kötü tablo ortaya çıkacaktır. Kent merkezinde özelikle gençler ne yazık ki bu kuraların hiç birine uymuyorlar. Korona virüs vakarlın artması en büyük nedenlerden bir tanesi ne yazık ki gençleridir. Yaşlılarımız dışarı çıktıklarında maske ve sosyal mesafe kuralarına uyuyorlar. Ne yazık ki gençler bu kuralara uymuyor. Son günlerde özelikle düğünlerde bir patlama yaşandı. Sanki korna virüs yokmuş gibi düğünler yapılıyor konvoylar, halaylar çekiliyor. Bunlar doğru değil bu süreçte doğru değil bunlardan kaçınmak lazım tedbirlere uymak lazım" dedi.

SON 3 GÜNDE VAKA OLAN YERLER

Bakan Koca, son 3 gün vaka sayısı en çok artan illeri şu şekilde açıklamıştı:

Ankara,

Konya,

Şanlıurfa,

Batman,

Adana,

Kayseri,

Erzurum