65 Yaş Üstüne Yeni Yasak Geliyor: Koronada En Riskli Şehirler ve İlçeler Açıklandı

Korona salgınında Türkiye 'de riskli şehirler ve bazı ilçeler açıklanırken , yasakların esnetilmesi sonrası 65 yaş üstü vatandaşlar için AVM, market, toplu taşıma kısıtlaması getirilebileceği gündemde.

65 Yaş Üstüne Yeni Yasak Geliyor: Koronada En Riskli Şehirler ve İlçeler Açıklandı

Koronavirüs 'te riskli şehirler ve 65 yaş üstüne yeni yasak açıklaması.

Koronavirüs salgını ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Hürriyet'ten Nuray Babacan,, bugün kaleme aldığı yazısında riskin hala devam ettiği 3 şehre ve 65 yaş üstü vatandaşlara getirilmesi planlanan yeni kısıtlamaya yer verdi. 

25 ŞEHİRDE 1 HAFTADIR VAKA YOK

25 şehirde bir haftadan bu yana yeni vakanın görülmedini , 50 şehirde ise ek vaka artışlarının 10 civarında olduğu bildirildi. 

HALA RİSKLİ 3 ŞEHİR VE İLÇELER AÇIKLANDI

İstanbul 'da bazı ilçeler dışında vaka sayısında gerileme yaşandığı bildirilirken Bağcılar, Esenyurt, Esenler, Küçükçekmece, Beylikdüzü gibi ilçelerde sıkıntının hala devam ettiğine yer verildi. 

İstanbul, Kocaeli ve Bursa gibi vaka sayısı hala yüksek olan illerde kısıtlamaların daha uzun sürebileceği , bu şehirlerde konulan kısıtlama kararlarının diğer illere göre daha geç kalkacağı bildirildi. 

Korona haritası ve il ilçe yoğunluklarına nasıl bakarım? TIKLAYIN

VAKALARIN KAYNADIĞINI BİLİYORUZ

Uzmanlar, vakalarla ilgili yaptıkları açıklamada, "Vakaların kaynağını bildiğimiz noktaya geldik. Bir yerde bir artış varsa hemen nedenini buluyoruz. Hemen o çevrede önlem alıp durumu kontrol altına alabiliriz" ifadelerini kullanıyor.

Haziran ayınad herkesin bir rahatlama beklediğini söyleyen uzmanlar, vakaların azalacağını , ancak bir rahatlama ve rehavet durumunda ikinci dalganın görülebileceğini söyledi. 

Öte yandan 65 yaş üstü vatandaşların olası ikinci dalgadan en çok etkilenecek kesim olması nedeniyle yeni önlemler masada.