6 Şehirde Yeni Vakalar Çıktı: İşte Karantinaya Alınan Yerler

Son dakika haberi: 6 şehirden son dakika haberleri geldi. Edinilen bilgilere göre bu şehirlerde koronavirüs nedeniyle karantina uygulaması başlatıldı. İşte karantinaya alınan yerler.

6 Şehirde Yeni Vakalar Çıktı: İşte Karantinaya Alınan Yerler

Son dakika : 6 şehirde karantina başlatıldı.

Koronavirüs vakalarının arttığı son günlerde birçok şehirden art arda karantina haberleri gelmeye başladı. İl ve İlçe Hıfzıssıhha Kurulları tarafından yeni vakalar sonrası karantina kararları alındı ve karantinalar bugünden itibaren başlatıldı. 

AFYONKARAHİSAR 'DA KARANTİNA BAŞLADI

Afyonkarahisar 'dan gelen son dakika bilgisine göre , yeni vakaların çıktığı binada yapılan filyasyon çalışmaları kapsamında bir binada karantina uygulaması başladı. 

Yapılan açıklamada binanın adresi paylaşılmadı ama bu binada bir evde korona çıktığı, komşu ziyaretleri nedeniyle diğer evlerin de karantinaya alındığı öğrenildi. 

SİVAS 'TA KARANTİNA BAŞLADI

Sivas 'tan gelen bilgiye göre, Gürün ilçesinde bir köyde yeni vaka çıkması sonrası karantina uygulaması başladı. 

Valilik'ten yapılan son dakika açılamasında Güneş köyü 'nde yeni vakaların ortaya çıkması sonrası başlatılan filyasyon çalışmaları kapsamında tüm köyün karantina altına alınması gereği duyulduğu bildirildi. 

OSMANİYE 'DE KARANTİNA BAŞLADI

Osmaniye 'den alınan bilgilere göre Kadirli ilçesinde, yeni tip koronavirüs vakalarının çıkması nedeniyle bir köyde karantina uygulaması başladı.

Tatarlı köyünde  başlatılan karantina ile ilgili Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, "Tatarlı köyünde Kovid-19 pozitif tanısı konulan hastanın temas öyküsünün olması nedeniyle tedbir amaçlı bulaşın önlenmesini sağlamak, vatandaşlarımızın sağlığını korumak, Kovid-19 salgınının kontrolü ve köylerimizin sosyal izolasyona geçmelerini sağlamak amacıyla Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri gereğince Tatarlı köyüne giriş ve çıkışların sınırlandırılmasına karar verilmiştir." denildi.

ADIYAMAN 'DA KARANTİNA BAŞLADI

Adıyaman 'dan gelen son dakika bilgisine göre 38 evin karantinaya alındığı öğrenildi.  Kent merkezinde yapılan testler sonrası coronalı çıkanların evlerinde ve filyasyon çalışmaları kapsamında belirtilen evlerde karantina uygulaması başlatıldı.

SAKARYA'DA KARANTİNA

SAKARYA’nın Geyve ilçesinde, koronavirüs nedeniyle 56 kişinin karantina altında tutulduğu Nuriosmaniye ve Şerefiye mahalleleri, muhtarları tarafından karantinaya alındı. 

HATAY 'DA KARANTİNA

Hatay'ın Samandağ ilçe merkezinde bulunan PTT şubesi, bir personelin Covid -19 testinin pozitif çıkması üzerine kapatılarak kantinaya alındı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA