6 Şehirde Vakalarda Korkutan Artış: Karantina Başladı

Son dakika haberi: 6 farklı şehirden art arda karantina haberleri gelmeye başladı. Valilikler ve Kaymakamlıklar tarafından alınan kararlara göre köy, ev ve mahallelerde 14 günlük karantina uygulaması başladı.

6 Şehirde Vakalarda Korkutan Artış: Karantina Başladı

Birçok adreste karantina başlatıldı.

Korona vakalarının artışa geçtiği son günlerde birçok şehirden karantina haberleri gelmeye devam ediyor. Valilikler ve kaymakamlıklar tarafından yapılan açıklamalarda birçok şehirde, korona vakalarının çıkması nedeniyle ev, mahalle ve köylerde karantina uygulamasının başlatıldığına yer verildi. 

İşte karantinaya alınan son yerler:

KARS

Kars'tan gelen son dakika bilgisine göre Akyaka İlçesi'ne bağlı Kalkankale Köyü ile Selim İlçesi'ne bağlı Sarıgün Köyü 'nde yeni vakalar çıktı. Yeni korona vakalarının çıkmasının ardından başlatılan filyasyon çalışmaları ile iki köy de karantinaya alındı. 

Karantina uygulaması bugün başladı ve 14 gün boyunca devam edecek.

MALATYA

Malatya Valiliği bir yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "Kurşunlu mahallesi çatalpınar küme evlerinde uygulanan karantina, 25 Ağustos 2020 tarih saat 18.00 itibariyle kaldırılmıştır" denildi.

SASON'DA KARANTİNA

Sason Kaymakamlığı bir açıklama yaptı ve Erikli ile Kelhasan köyünde iki adresin  karantinaya alındığına yer verildi. Resmi açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"İlçemize ve köylerimize dışarıdan gelen herkesin ikamet ettiği yerdeki kişilerle beraber 14 gün boyunca evlerinden çıkmamaları ve misafir kabul etmemeleri hem kendi hem de toplum sağlığı açısından hayati derecede önemlidir. Bu konuya riayet edilip edilmediği muhtarlarımız ve kolluk birimlerimiz tarafından denetlenecektir. Riayet etmeyen kişilerin zorunlu karantina altına alınacağı kamuoyuna saygıyla duyurulur."

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinden gelen son dakika bilgisine göreı Özkürtün Beldesi Karaçukur-Camiyanı mahallesinde yeni tip koronavirüs hastalığı (Covid-19) testi pozitif çıkan vatandaşlar ve temaslıları belirlenince mahalle karantinaya alındı.

Öte yandan Gümüşhane'nin Köse ilçesine bağlı Kabaktepe köyünde de karantina başlatıldı.

ADIYAMAN 'DA KARANTİNA

Adıyaman'da kent merkesinde 42 farklı evde karantina uygulaması başladı.

SİNOP

Demirci, Aşağı Marbel ve Merkez mahallerinde  yeni vakalar sonrası karantina başlatıldı. Açıklamada, yaşanan gelişme üzerine İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca söz konusu mahallelerde 14 gün süreyle karantina uygulaması başlatıldığı, mahallere giriş ve çıkışların yasaklandığı kaydedildi.

KASTAMONU

Çatalağzı beldesinde 10 ev karantina altına alındı ve filyasyon çalışmalarının sürdüğü belirtildi.Bulaşmanın özellikle yurt dışından gelen gurbetçilerden kaynaklandığı edinilen bilgiler arasında.