6 Şehirde Vakalar Artışa Geçti: 14 Günlük Karantina Başladı

Son dakika haberi: 6 şehirde yeni corona vakalarının görülmesinin ardından Valilikler, karantina başlattı. Yeni vakaların görülmesi sonrası mahalle, köy ve apartmanlar karantinaya alındı. 14 günlük karantina başlatılan yerlerde vatandaşların ihtiyaçları vefa sosyal destek personelleri tarafından karşılanıyor.

6 Şehirde Vakalar Artışa Geçti: 14 Günlük Karantina Başladı

6 ilde karantina başladı.

Son dakika haberleri 6 şehirden geldi. Valilikler tarafındna yapılan açıklamada vaka sayılarının artması nedeniyle bazı mahalle, köy ve evlerde karantinanın başlatıldığına yer verildi. 

BİTLİS 'TE KARANTİNA BAŞLADI

Bitlis'in Ahlat ilçesinde korona virüs vakası tespit edilen bir bina karantinaya alındı. Kaymakamlık tarafından yapılan son dakika açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereği ilçe merkezindeki Erkizan Mahallesi Kalendar 2. Sokak No:9/A adresindeki binada pozitif vakaların görülmesi ve temaslı kişilerin bulunması sebebiyle 6 Temmuz 2020 tarihinden itibaren geçici süreyle karantinaya alınmıştır. Binada ikamet eden vatandaşların giriş ve çıkışlarının yasaklanmasına, gerekli tedbirlerin ilgili belediye ve kolluk kuvvetlerince yerine getirilmesine, binada görev devamlılığı zorunlu olan kolluk kuvvetleri ile sağlık kuruluşlarında görev yapan personelin kısıtlama ve karantina kararlarından muaf sayılmalarına karar verilmiştir. Karara uymayanlar hakkında ilgili kanun maddeleri kapsamında idari para cezası uygulanacaktır."

MALATYA 'DA KARANTİNA BAŞLADI

Malatya'nın Akçadağ ilçesinden gelen son dakika bilgisine göre bir mahalle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valiliki, ilçede Çevirme Mahallesi'nde Kovid-19 vakaları tespit edildiğini duyurdu.ç 

VAN 'DA KARANTİNA BAŞLADI

Van'ın Çaldıran ilçesinde 828 nüfuslu Kilimli ve 272 nüfuslu Cayır mahalleleri, yeni vakalar sonrası karantinaya alındı.

SİİRT 'TE KARANTİNA BAŞLADI

Siirt'in Baykan ilçe merkezinde bir bina karantina altına alındı.

Valilik açıklamasında, Baykan merkez Yenidoğan Mahallesi 210. sokakta bir aile apartmanının korona virüs salgını nedeni ile 14 gün süreyle karantinaya alındığına yer verildi ve "İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca korona virüs salgınından korumak ve salgının yayılmasını önlemek amacıyla karantinaya alınması kararlaştırılan apartmanda 14 gün süreyle karantina uygulaması başlamıştır" denildi.

ARDAHAN 'DA KARANTİNA BAŞLADI

Ardahan Tepeler köyü , korona nedeniyle karantinaya alındı  Valilik açıklamasında "Salgının bir an önce engellenmesi, vatandaşlarımızın sağlığının korunması amacıyla 14 gün süreyle köy giriş ve çıkışlarının kontrol altına alınmasına karar verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

KASTAMONU 'DA KARANTİNA BAŞLADI

Kastamonu Küre ilçesinde iki mahalle korona nedeniyle karantinaya alındı.

Yapılan açıklamada İğdir köyünün Merkez Mahallesi ile Curalar Mahallesi salgının kontrol altına alınması amacıyla 14 gün karantinada tutulacak.

Karantina başlatılan yerlerde vatandaşların ihtiyaçları kolluk kuvvetleri ve vefa sosyal destek grupları tarafından karşılanıyor.