6 Şehirde Vaka Sayısı Arttı: Karantina Bugün Başladı

Son dakika haberi: 6 şehirden gelen art arda bilgilere göre bazı mahalle, köy ve evlerde korona vakalarının çıkması nedeniyle karantinanın başlatıldığına yer verildi. İşte o şehirler ve adresler.

6 Şehirde Vaka Sayısı Arttı: Karantina Bugün Başladı

6 şehirde korona karantinası başladı.

Son dönemlerde korona pandemisi, Türkiye 'nin bazı bölgelerinde artmaya başladı. Maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına rüayet edilmesi gerektiği açıklanırken , koronavirüsün çıktığı bölgelerde de karantina işlemleri uygulanıyor.

VAKA ARTIŞI SONRASI KARANTİNA

Bugün 6 şehirde görülen korona vakalarının ardından bölgedeki ev, apartman, mahalle ve yerleşim yerlerinde karantina başlatıldı. 

İşte bugün alınan karantina kararları:

KARABÜK  'TE KARANTİNA

Karabük Kartaltepe Mahallesi Konut Sokak 'ta bulunan bir apartmanda yaşayan yaklaşık 10 kişide corona çıktı. 10 kişide corona çıkması sonrası apartman karantinaya alındı. 

BAYBURT 'TA CORONA KARANTİNASI

Bayburt'tan gelen son dakika bilgisine göre yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle bir köyün karantinaya alındığı öğrenildi. 

Merkeze bağlı Yedigözeler köyü 'nde görülen corona vakası sonrası köy, ikinci bir karara kadar karantinaya alındı. 

ERZURUM 'DA KARANTİNA

Erzurum 'un Aşkale ilçesinden son dakika haberi geldi. Edinilen bilgilere göre 1 kişide korona virüs çıkması sonrası mahalle karantinaya alındı. 

Yapılan filyasyon çalışmaları sonrası 26 kişi tespit edildi ve bu kişiler de karantinaya alındı. 

KIRIKKALE 'DE KARANTİNA

Kırıkkale 'den gelen son dakika bilgisine göre 22 kişinin yaşadığı 2 müstakil ev  korona karantinasına alındı.

Bu evlerde toplamda 11 kişinin corona test sonucunun pozitif çıktığı öğrenilirken 2 'ler katlı 2 müstakil evdeki toplam 22 kişi hakkında karantina kararı verildi. 

ZONGULDAK 'TA KARANTİNA

Zonguldak 'ın Merkez ilçeye bağlı Beycuma beldesi Karapınar köyüne İstanbul 'dan gelen G.Y, isimli bir kişi, bir süre sonra rahatsızlandı ve hastaneye gitti.

Corona test sonucu pozitif çıkan bu kişi gözlem altına alındı ve bu kişinin temas ettiği belirlenen 3 hane karantinaya alındı. 

BİTLİS 'TE KARANTİNA

Bitlis Valiliği tarafından yapılan son dakika açıklamasında kentte 2 apartmanın karantinaya alındığına yer verildi. Açıklama şu şekilde:

"İl merkezinde Hersan Mahallesi Fatih Sultan Caddesi ile merkeze bağlı Yolalan beldesinin Düz Mahallesi'nde iki apartmanın karantinaya alınmasına, mezkur adreslerde ikamet eden vatandaşların apartmanlarından giriş ve çıkışlarının yasaklanmasına, gerekli tedbirlerin ilgili belediye ve kolluk kuvvetlerince yerine getirilmesine, apartmanlarda görev devamlılığı zorunlu kolluk kuvvetleri ile sağlık kuruluşlarında görev yapan personelin kısıtlama ve karantina kararlarından muaf sayılmalarına karar verilmiştir. Karara uymayanlar hakkında ilgi

Karantinaya alınan yerlerdeki vatandaşların ihtiyaçlar, vefa sosyal destek grubu ve kolluk kuvvetleri tarafından karşılanıyor. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA