5 Şehirde Vakalar Artışa Geçti: Birçok Adreste Karantina Başladı

Son dakika haberi: 5 şehirde birçok mahallede koronavirüs çıktı. Korona vakalarının çıkması sonrası mahalle, köy ve bazı evlerde karantina uygulaması başladı. 14 günlük karantina bugün başladı ve giriş çıkışlar kapatıldı.

5 Şehirde Vakalar Artışa Geçti: Birçok Adreste Karantina Başladı

5 şehirde karantina başladı. 

Son dakika haberi 5 şehirden geldi. Edinilen bilgilere göre kroona virüs vaka sayısının beş şehirde atması nedeniyle bazı ev , mahalle ve köylerde karantina uygulaması başlatıldı. 

ADIYAMAN 'DA KARANTİNA BAŞLADI

Adıyaman'da birçok adreste vaka çıkması nedeniyle 35 adreste karantina uygulaması başladı. 

Korona virüs salgını nedeniyle vaka sayısının hızla arttığı Adıyaman 'da İl Hıfzıssıhha Kurulu yeni kararlar aldı. Alınan kararla birlikte  bugün 35 adreste karantina uygulaması başladı.

Yapılan açıklamada 35 adreste toplamda 38 korona vakası çıktığı bildirldi. 

Vakaların son günlerde oldukça arttığı Adıyaman 'da vatandaşların sosyal mesafeye uymaması, maske takmaması , kent merkesinde bile kurallara uyulmaması vakaların artmasına neden oldu.

KONYA 'DA KARANTİNA BAŞLADI

Konya 'dan son dakika haberi geldi. Edinilen bilgilere göre Ortakaraören Mahallesi'nde 10 kişide yapılan testlerde, Korona vakalarına rastlanması üzerine mahalle, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındı.

Mahalle Muhtarı Ayşe Demir, karantinanın bir hafta süreceğini ifade ederek, mahallede filyasyon ekibinin ise çalışmalara başladığını belirtti.

Yayılımı önleyebilmek amacıyla mahalle sakinlerinin evlerinden dışarıya çıkmamaları için cami hoparlöründen uyarılarda bulunduklarını aktaran Demir, "Seydişehir Belediyemize ait ekipler tarafından iş makineleri ile mahallemize giriş çıkış yolları toprak dökülerek kapatıldı. 7 gün boyunca mahallemizin ihtiyaçları sosyal vefa destek grubu tarafından karşılanacak." dedi.

KARS 'TA KARANTİNA BAŞLADI

Kars 'ın Digor İlçesi 'ne bağlı olan Dağpınar Beldesi 'nde yeni tip korona tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. 

Kars Valiliği tarafından olay ile ilgili yapılan açıklamada salgının yayılmasını engellemek , sosyal izolasyonu sağlamak ve vatandaşların sağlığını korumak için Digor İlçesi Dağpınar Beldesinde 14 günlük karantina uygulamasının başladığına yer verildi. 

GAZİANTEP 'TE KARANTİNA

Gaziantep'in İslahiye ilçesinden son dakika haberi geldi. Yapılan açıklamada , ilçede yeni corona vakalarının çıkması nedeniyle 9 evde karantina başlatıldığına yer verildi.

İzmir Buca 'dan  bayram ziyaretine gelen bir kişide corona çıktı. 9 evde yaşamakta olan 59 kişi bu nedenle karantinaya başlatıldı. 

Karantina bugün başladı ve 14 gün sürecek. 

AFYONKARAHİSAR 'DA KARANTİNA

Afyonkarahisar 'da yeni coronavirüs vakalarının ortaya çıkması sornası iki mahalle karantinaya alındı. 

Valilikten konu ile ilgili yapılan bilgilendirme açıklamasında Afyonkarahisar merkeze bağlı Beyyazı ile Çayırbağ beldelerinin Ali Çetinkaya ve Fatih mahallelerinde vaka sayılarının artmasının ardından, İl Hıfzısıhha Kurulunca karantina kararı alındığı belirtildi.

Açıklamada, "Beldede yaşayan vatandaşların zorunlu olmadıkça evlerden çıkmamasına, temel ihtiyaçların giderilmesi için her evden sadece bir kişinin dışarı çıkmasına karar verilmiştir." denildi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA