5 Şehirde Vaka Artışı Sonrası Karantina Başladı-İşte Karantina Başlatılan Yerler

Son dakika haberi: 5 şehirde korona vakalarının çıkması sonucu bazı mahalle, apartman, ev ve köyler karantinaya alındı. İşte bugün karantinaya alınan yerler.

5 Şehirde Vaka Artışı Sonrası Karantina Başladı-İşte Karantina Başlatılan Yerler

5 şehirde corona karantinası başladı.

5 şehrin Valiliği'nden son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada, son günlerde bölgede korona vakalarında yaşanna artış nedeniyle bazı ev ve mahallelerin karantinaya alındığına yer verildi.  İşte 25 Haziran 2020 tarihinde karantinaya alınan yerler:

BİTLİS 'TE KARANTİNA

Bitlis Valiliği tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Açıklamada Yolalan Beldesi 'nin Yolalan Mahallesi Karşıyaka Sokak 'ta bulunan bir apartmanın karantinaya alındığına yer verildi. .Açıklamada, "İl merkezine bağlı Yolalan beldesinin Yolalan Mahallesi Karşıyaka Sokak'ta bulunan bir apartmanın bugün saat 12.00'den itibaren karantinaya alınmasına, mezkur adresteki apartmanda ikamet eden vatandaşların apartmandan giriş ve çıkışlarının yasaklanmasına, gerekli tedbirlerin ilgili belediye ve kolluk kuvvetlerince yerine getirilmesine, apartmanda görev devamlılığı zorunlu kolluk kuvvetleri ile sağlık kuruluşlarında görev yapan personelin kısıtlama ve karantina kararlarından muaf sayılmalarına karar verilmiştir. Karara uymayanlar hakkında ilgili kanun maddeleri kapsamında idari para cezası uygulanacaktır." denildi. 

KASTAMONU 'DA KARANTİNA

Kastamonu 'dan gelen son dakika bilgisine göre merkeze bağlı olan  Evciler Köyünün karantinaya alındığı bildirildi. 

İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından bugün alınan karara göre Evciler köyü Aşıkkarip Mahallesi, salgınının kontrol altına alınmasını sağlamak amacıyla karantinaya alındı.

BATMAN 'DA KARANTİNA

Batman 'ın Sason İlçesi 'nde bir mezrada karantina başladı. Sason Kaymakamlığından yapılan açıklamada Kavaklı köyü Tepecik mezrasında bir evde korona virüs vakası görülmesi üzerine kontrol amacıyla karantina uygulaması başlatıldığı belirtildi.

Söz konusu açıklama şu şekilde:

"İlçemize bağlı Kavaklı köyü Tepecik mezrasında bir adreste korona virüs salgının kontrolü amacıyla, Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri kapsamında ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina uygulamasına karar verildiği ve karantina sürecinin hali hazırda devam ettiği kamuoyuna saygı ile duyurulur. Bütün vatandaşların kontrollü sosyal hayat, maske kullanımı, sosyal mesafe ve el hijyenine dikkat etmeleri hem kendi hem de toplum sağlığı açısından önemlidir"

KONYA 'DA KARANTİNA

Konya'nın Hadim ilçesinde 2 mahallede karantina başladı. Edinilen bilgilere göre Yelmez ile Kalınağıl mahallelerinde  korona vakalarının çıkması üzerine başlayan karantina sonrası giriş çıkışlar kapatıldı.

GAZİANTEP 'TE KARANTİNA

Islahiye 'de 11 evin, korona çıkması sonucu karantinaya alındığına yer verildi.

Boğaziçi Mahallesi'nde  94 yaşındaki A.Y'nin yapılan korona test sonucu pozitif çıktı. Yaşlı vatandaş hemen tedavi altına alınırken filyasyon çalışmaları kapsamında 11 ev ve 49  kişi belirlendi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA