5 Mayıs 2020 Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Güncel Tablosu Yayımlandı

Sağlık Bakanlığı Yeni tip koronavirüs güncel tablosunu yayımladı. Dünkü koronavirüs tablosu ile karşılaştırma, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamaları ve diğer detaylar bu haberimizde...

5 Mayıs 2020 Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Güncel Tablosu Yayımlandı

5 MAYIS 2020 KORONAVİRÜS GÜNCEL TABLOSU YAYIMLANDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından 5 Mayıs 2020 koronavirüs güncel tablosunu yayımlayarak, koronavirüs hasta ve vefat sayısındaki düşüşün devam ettiğini söyledi. Yeni iyileşen hasta sayısının başarının diğer bir göstergesi olduğunu söyleyen Sağlık Bakanı, vaka sayısında seyirde görülebilecek bir kısmi artış olduğunu, salgına fırsat tanınmaması gerektiğini söyledi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Yoğun bakım hasta sayısı, entübe hasta sayısı ve vefat sayısında düşüş devam ediyor. Yeni iyileşen hasta sayısı, başarının diğer göstergesi. Vaka sayısında, seyirde görülebilecek kısmi bir artış var. Yeni bir dönemdeyiz. Salgına fırsat tanımamalıyız." ifadelerini kullandı.

DÜNKÜ TABLO NASILDI?

Sağlık Bakanlığı'nın resmi sayfasından 4 Mayıs (Dün) yayımlanan raporda, yeni vaka sayısı 1614, can kaybı 64 , iyileşen hasta sayısı 5 bin 15 olarak açıklanmıştı. Dünkü açıklamanın ardından ülkemizdeki toplam iyileşen hasta sayısı 68 bin 166 olmuş, toplam entübe hasta sayısı 4 Mayıs'ta 727 olmuştu. Türkiye'de 4 Mayıs'a kadar gerçekleştirilen koronavirüs test sayısı 1 milyon 171 bin 138 olmuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Dünkü Tablo Sonrasında ne Söylemişti?

4 Mayıs koronavirüs güncel tablosunun ardından sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Son 24 saatte iyileşen hasta sayısıyla yeni vaka sayısı arasındaki fark, artmaya devam etti. Test sayısında, düne göre yaklaşık 11.000 artışa rağmen, yeni tanı sayısı azaldı. Hastalığa yeni bir fırsat tanımazsak kontrol bizim elimizde." ifadelerini kullanmıştı.