4 Şehirde Yeni Korona Vakaları Çıktı: İşte Karantina Başlatılan Yerler

4 şehrin Hıfzısıhha Kurulu toplandı ve yeni corona vakalarının görüldüğü köy ile mahalleler ve evler hakkında karar alındı. Alınan kararlara göre 4 şehide bazı evlerde, mahallelerde ve köylerde karantina başlatıldığına yer verildi. 14 gün sürecek korona karantinasında ev ve köylere giriş çıkışlar kapatıldı.

4 Şehirde Yeni Korona Vakaları Çıktı: İşte Karantina Başlatılan Yerler

4 şehirde corona vaka artışı nedeniyle bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı.

11 Mart tarihinde ilk corona vakasının açıklanmasının ardından Türkiye 'de coronavirüs vakaları artıyor. Önceki gün Türkiye 'deki son durumu açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Yakın günlerde ilk kez, iyileşen hasta sayımız vaka sayısından 300 fazla. Yeni vaka sayısı, 44 gün sonra 900 sınırında. Pek çok kentimizde maske yaygınlaştı; hayat, umut verici bir düzene giriyor. Vaka sayılarında ağırlığı olan illerden de özen bekliyoruz."

İşte bugün karantinaya alınan yerler:

SİVAS 'TA KORONA KARANTİNASI

Sivas 'tan gelen son dakika haberine göre 2 köy karantinaya alındı. Valilik tarafından yapılan son açıklamasında Kangal İlçesi 'ne bağlı olan 2 köyde korona vakası görülmesi nedeniyle virüsün hayatı

İl Hıfzısıhha Kuurlu tarafından alınan karara göre Kangal İlçesi 'ne bağlı Güneypınar ve Onaran köyleri, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındı.

BAYBURT 'TA KARANTİNA BAŞLADI

Bayburt Valiliği tarafından yapılan açıklamada corona vakalarının görülmesi nedeniyle bir köyde karantina başlatıldığına yer verildi. Açıklamaya göre MASAT adlı köyün karantinaya alındığı ve köye giriş çıkışların kapatıldığına yer verildi. 

KÜTAHYA 'DA KARANTİNA BAŞLADI

Kütahya 'dan alınan son dakika bilgilerine göre Simav adlı ilçeye bağlı Hüsüm köyünde 1 ev ile Kuşu beldesinde 1 evin korona nedeniyle karantinaya alındığına yer verildi. 

Bölgeden gelen bilgilere göre Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim Başkanlığı'nda toplanan hıfzısıhha kurulu toplantısı sonucunda, ilçeye bağlı Kuşu Beldesinde 1 ev ile Hüsüm köyünde 1 evin Korona virüs vaka nedeniyle karantinaya alındığı, 3 Temmuz 2020 tarihinde Karacaören köyünde Korona virüs vakası nedeniyle başlatılan karantina uygulamasının da 20.07.2020 tarihi, saat 00.00 itibariyle sona erdiği Kaymakamlık Makamı duyurusu ile bildirildi.

BATMAN 'DA KARANTİNA KARARI

Batman 'dan gelen son dakika bilgilerine göre Gercüş İlçesinde 6 evin karantinaya alındığına yer verildi. 

Gercüş'e bağlı Yoloğzı Mahallesinde 3,

Kayapınar beldesi Pınarbaşı Mahallesinde 1

Gökçe Pınar köyünde 1,

Babnir köyünde 1

ev karantinaya alındı. 

Bu evlerde toplamda 5 kişide korona çıktığı bildirilirken karantinanın 14 gün süreceği öğrenildi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA