4 Şehirde Korona Karantinası: Eskişehir, Kastamonu, Kocaeli, Afyonkarahisar

Son dakika haberi: 4 şehirde bazı kişilerde korona çıkması sonucu mahalle, köy ve apartmanlar karantina altına alındı. İşte karantinaya alınan yerler.

4 Şehirde Korona Karantinası: Eskişehir, Kastamonu, Kocaeli, Afyonkarahisar

4 şehirde korona karantinası.

Koronavirüs nedeniyle 4 şehirde bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı. Korona vakalarının görülmesinin ardındna alınan karantina kararları bugün başladı ve 14 gün boyunca devam edecek. 

İşte bugün karantinaya alınan yerler:

ESKİŞEHİR 'DE KORONA KARANTİNASI

Eskişehir Odunpazarı ilçesi Şarkiye Mahallesi Çürükoğlu Sokak'taki tek katlı evde ikamet eden Suriye uyruklu bir kadına, rahatsızlanarak gittiği Eskişehir Şehir Hastanesi'nde Kovid-19 teşhisi kondu. Korona sonrası ev karantinaya alındı.

Bu vakadan ayrı olarak Gökmeydan Mahallesi Borsa Caddesi'ndeki bir apartmanda ikamet eden Afganistan uyruklu bir kişi de korona çıktı.  Hastanın ve ailesindeki 6 kişinin birlikte yaşadığı daire karantinaya alındı.

Evler ve dairenin olduğu apartmanlar karantinaya alındı. 

KASTAMONU 2DA KORONA KARANTİNASI

Kastamonu'nun Araç ilçesine bağlı Çay Mahallesi, ikinci bir karara kadar karantina altında tutulacak.

KOCAELİ 'DE KARANTİNA BAŞLADI

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan Gaziler Mahallesi 1788 Sokak'ta pozitif vaka ve bunlarla temaslı kişiler tespit edildi. Testler yapıldı ve sonucu pozitif çıkan kişiler tedavi altına alındı. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, sokakta 7 gün süreyle karantina tedbirlerinin uygulanmasına karar verdi.

AFYONKARAHİSAR'DA COVİD-19 KARANTİNASI

Afyonkarahisar 'ın Şuhut ilçesine bağlı 3 bin nüfuslu Mahmut köyünde 4 kişide korona çıktı.  Korona çıkması sonucu köyün yarısı karantina altına alındı. 

Karantinanın başladığı yerlerde kolluk kuvvetleri giriş çıkışları kapattı ve karantinadaki vatandaşların ihtiyaçlar, polis, jandarma ve vefa sosyal destek grupları tarafından karşılanıyor. 

KAMUBULTENİ.COM   |ANKARA