32 Şehirde Kısıtlamalar Başladı (65 Yaş, Düğün, Taziye, Toplu Taşıma, Pazar Yerleri)

32 şehirde kısıtlamalar yeniden geldi. 65 yaş üstüne, düğün, nişan, nikah ve sünnet ile taziyelere, pazar yeri girişlerine, toplu taşımalara gelen kısıtlamaların detayları yazımızda.

32 Şehirde Kısıtlamalar Başladı (65 Yaş, Düğün, Taziye, Toplu Taşıma, Pazar Yerleri)

32 şehirde 65 yaş üstüne yeni yasaklar geldi.

Koronavirüs vakalarının artışa geçtiği son günlerde birçok şehirden art arda haberler gelmeye devam ediyor. Edinilen bilgilere göre 65 yaş üstüne, düğünlere ve toplu etkinliklere 30 şehirde kısıtlama geldi. 

SON 24 SAATTE YENİ KISITLAMA

Son 24 saat içinde aşağıdaki şehirlerde 65 yaş üstüne yeni kısıtlamalar geldi:

İzmir,

Bolu,

Tunceli,

Balıkesir,

Niğde

Konya

İşte kısıtlama gelen şehirler:

KİLİS 'TE KISITLAMA

Kilis Valiliği, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstündeki vatandaşların düğün, nişan, nikah ve sünnet gibi etkinliklere katılmasının kısıtlandığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi'nde Kovid-19'un oluşturacağı riskin yönetilmesi ve yayılım hızının kontrol altında tutulması amacıyla ek tedbirler alındığı belirtildi.

TEKİRDAĞ 'DA KISITLAMA

Tekirdağ Valiliğinden yapılan açıklamada, 65 yaş ve üzerindeki vatandaşların toplu ulaşım araçlarını yoğun olduğu 16.00-18.00 saatlerinde kullanması, düğün, cenaze, taziye, pazar yeri, alışveriş merkezi, her türlü sosyal faaliyetlere, topluca bulunulan alanlara girmelerine kısıtlama getirildiği duyuruldu.

Tekirdağ Valiliğinde korona virüs tedbirlerine yönelik düzenlenen toplantıda alınan kararlara göre, sokak düğünlerinin süresi 3 saat olarak belirlenirken, 65 yaş ve üzerindeki vatandaşların toplu ulaşım araçlarını yoğun olduğu 16.00 - 18.00 saatlerinde kullanması, düğün, cenaze, taziye, pazar yeri, alışveriş merkezi, her türlü sosyal faaliyetlere, topluca bulunulan alanlara girmelerine kısıtlama getirildi

GÜMÜŞHANE 'DE KISITLAMALAR BAŞLADI

Gümüşhane Valiliği web sitesinde yayımlanan karara göre 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlar taziye, düğün, nişan, sünnet düğünü gibi toplu organizasyonlara katılımlarının 20 Ağustos 2020 tarihi itibariyle kısıtlanırken, gelin ve damadın anne, baba, anneanne ve babaannesinin bu yasaktan muaf tutulması kararlaştırıldı.

65 yaş ve üzerindeki vatandaşların pazar yerlerine 14.00'den sonra gitmeleri de yasaklanırken, toplu taşıma araçlarının bulaş riskini artırması nedeniyle 65 yaş ve üzerindeki vatandaşların 16.00-18.00 saatleri arasında toplu taşıma araçlarını kullanmamaları kararı verildi.

UŞAK 'TA KISITLAMA

Uşak'ta 65 yaş ve üstündekilere düğünlere  nişan, nikah, sünnet, mevlit gibi etkinliklere katılmasının kısıtlandığını bildirdi.

İZMİR'DE KISITLAMA

İzmir'de 65 yaş ve üzerin vatandaşların kendi mahallelerine en yakın semt pazarı, market ve alışveriş merkezleri dışındaki yerleri kullanmaları yasaklandı.

Alışverişlerini sabah 10.00-12.00 saatleri dışında yapmaları yasaklandı.

Düğün, nişan, nikah gibi etkinliklere ve taziye ziyaretlerine (1. ve 2. derece yakınları hariç) katılmaları yasaklandı.

Asker uğurlama törenlerine katılmamaları yasaklandı.

Toplu taşıma araçlarını 10.00-16.00 saatleri dışında kullanmaları yasaklandı.

BOLU 'DA KARANTİNA BAŞLADI

65 yaş ve üzeri ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların toplu ulaşım araçlarını kullanmaları yasaklandı.

Sünnet düğünü, nişan, kına, düğün, taziye, cenaze namazı, pazaryerleri gibi insanların topluca bulundukları faaliyet ve sosyal aktivitelere katılmaları yasaklandı.

TUNCELİ' DE KARANTİNA

Tunceli'de 65 yaş ve üzerindeki vatandaşların saat 10.00 ile 20.00 dışında sokağa çıkmaları yasaklandı. 

Düğün, kına, nişan, sünnet, cenaze, taziye, mevlit vb. ziyaretlere (1. ve 2. derece yakınları hariç) katılmaları yasaklandı.

BALIKESİR 'DE KISITLAMA

Balıkesir'de 65 yaş ve üzerine saat 10.00 ile 20.00 dışında sokağa çıkmaları yasak.

Düğün, kına, nişan, sünnet, vb. etkinliklere (1. ve 2. derece yakınları hariç) katılmaları yasak.

Pazar yerlerine 16.00 - 20.00'ye girmeleri kısıtlandı.

NİĞDE 'DE KISITLAMA

Niğde'de 65 yaş ve üzeri 08-00-20-00 saatleri dışında sokağa çıkma yasaklandı.

65 yaş ve üzeri ile 15 ve altındaki vatandaşların 1. derece yakını olmadığı takdirde düğün, nişan, sünnet düğünü, taziye, mevlit gibi programlara katılmamaları kısıtlandı.

12:00'dan sonra pazar yerlerine gitmeleri kısıtlandı.

KONYA 'DA KISITLAMA

Konya'da 65 yaş ve üstü ile kronik hastaların 10:00 ile 20:00 saatleri dışında sokağa çıkmaları yasak.

Pazar yeri, AVM, piknik vb. alanlarında bulunmaları ve toplu taşıma araçlarını kullanmaları yasaklandı.

65 yaş üstü, 16 yaş altı ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların (1. derece yakını olanlar hariç) sokak, köy ve kır düğünü gibi etkinliklere katılmaları yasaklandı.

DİĞER ŞEHİRLER

Kısıtlama gelen diğer şehirler için TIKLAYIN