31 Mayıs Türkiye Koronavirüs Güncel Tablosu Yayımlandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 31 Mayıs Türkiye koronavirüs güncel tablosunu paylaşarak değerlendirmelerde bulundu. 31 Mayıs itibariyle ülkemizde kaç yeni vaka tespit edildi, kaç can kaybı var, kaç hastamız iyileşti. Türkiye'deki son duruma ilişkin detaylar bu haberimizde.

31 Mayıs Türkiye Koronavirüs Güncel Tablosu Yayımlandı

2019 yılının Aralık ayında Çin'de ortaya çıktıktan sonra dünyaya yayılan ve her geçen gün dünya genelinde on binlerce insanın ölümüne neden olan kovid-19'a ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 31 Mayıs 2020 koronavirüs güncel tablosunu paylaşarak değerlendirmelerde bulundu. 

31 MAYIS KORONAVİRÜS GÜNCEL TABLOSU

Bakan Koca'nın 31 Mayıs koronavirüs güncel tablosuna ilişkin değerlendirmelerinde, "Vaka sayısı öngörülen seviyede seyrediyor. Solunum desteğine ihtiyaç duyan hasta sayısı azalmaya devam ediyor. Gelecek günler, el hijyenine özene; maske ve sosyal mesafe kuralının her ikisine birlikte uymamıza bağlı. DAHA SIKI TEDBİR, DAHA İYİ SONUÇTUR." ifadeleri görüldü.

30 Mayıs'ta Tablo Nasıldı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 30 Mayıs'ta yaptığı değerlendirmede test sayısının 2 milyonu geride bıraktığını belirterek, yeni vaka sayısının da 1000'in altında olduğunu söylemiş, maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyma çağrısında bulunmuştu. Dün açıklanan verilerde ülkemizde 26 kişiyi kovid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği, 1021 kişinin kovid-19'u atlatarak iyileştiği, 983 yeni vaka tespit edildiği bildirilmişti. Sağlık Bakanı Koca, son verileri paylaşarak, "Toplam test sayımız 2 milyonu geçti. Düne göre günlük test sayımız 3.000 arttı. Yeni vaka sayımız 1.000’in altında. Gelecek günler, el hijyenine özene; maske ve sosyal mesafe kuralının ikisine birlikte uymamıza bağlı. DAHA SIKI TEDBİR, DAHA İYİ SONUÇTUR." demişti.