30 Şehirde Vaka Sayısı 10'un Altına Düştü-Araç-Otobüs-Uçak Seferleri İçin Tarih Verildi

Son dakika haberi: Seyahat yasağının kalkmasında ilk aşama açıklandı. Yapılan açıklamada önce özel araçlar için yasağın kaldırılmasının planlandığı , daha sonra uçak ve otobüs seferlerinin kademeli olarak başlatılacağına yer verildi. Öte yandan 30 şehirde vaka sayısı 10 'un altına düştü.

30 Şehirde Vaka Sayısı 10'un Altına Düştü-Araç-Otobüs-Uçak Seferleri İçin Tarih Verildi

30 şehirde vaka sayısı azaldı.

Koronavirüs yasaklarının kalkması, gevşetilmesi ve devam etmesi konularını görüşmek, değerlendirmek için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay 'ın başkanlığında, ilgili bakanlıkların katılımı ile oluşturulan komisyon, görüşmelere başladı.

Türkiye 'de normalleşme aşamalarına geçmek için yapılan toplantılarda vaka sayılarının az olduğu şehirler masaya yatırıldı. 

11 Mart tarihinde görülen ilk vakanın ardından Türkiye 'de bir kişinin 16 kişiye korona bulaştırdığı Fahrettin Koca tarafından açıklanmıştı. İlk açıklama sonrası tedbirler sıkılaştırıldı ve sokağa çıkma yasakları, seyahat yasakları, işyerlerinin kapatılması gibi kararlar alındı. Bu kararlar sonrası bir kişinin 6-7 ye , daha sonra 2 kişiye bulaştırdığı bildirildi. 

30 ŞEHİRDE VAKA SAYISI 10 'UN ALTINA İNDİ

Toplantıda görüş bildiren uzmanlar, 30 şehirde vaka sayısının 10 'un altına düştüğüne yer verildi. 0 ile 10 arasında vakaların görüldüğü bu şehirlerde kısıtlamaların gevşetilmesinin başlatılabileceği bildiriliyor. 

VAKA SAYISINDAKİ GERİLEME İSTANBUL 'A BAĞLI

Her yüz vakanın 65 'inin İstanbul 'da çıktığı bildirilmişti. Son günlerde Türkiye 'de vaka sayısının azalması ise , İstanbul 'da vaka sayısının azalmasına bağlı. Son günlerde İstanbul 'da vaka sayısı azalmaya başladı ve oran 58 'e kadar düştü. Mayıs ayının ortasından sonra gerilemenin daha da artması bekleniyor. 

Toplantıda 15 Mayıs ile 20 Mayıs tarihleri arasında İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye 'deki vaka sayılarının , normalleşme için önemli etken olacağına yer verildi. 

ÖNCE ÖZEL ARAÇLARLA SEYAHAT

Normalleşme aşamalarında ilk adımın Haziran ayının başında gelmesi bekleniyor. İlk olarak özel araçlarla şehirlerarası seyahatin olabileceği , uçak ve otobüs seferlerinin ise daha sonra kademeli olarak başlatılacağına yer verildi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA