3 Şehirde Korona Karantinası Başladı

Son dakika haberi 3 şehirden geldi. Gelen bilgilere göre 3 şehirde birçok mahalle, köy ve evlerin karantinaya alındığına yer verildi. İşte yapılan açıklamalar.

3 Şehirde Korona Karantinası Başladı

Son dakika : 3 şehirde karantina başladı.

Korona salgını devam ederken birçok şehirde karantina işlemleri devam ediyor. Korona test sonucu pozitif çıkan vatandaşlar üzerinde filyasyon çalışmaları yapılıyor ve filyasyon çalışmaları kapsamında evler, mahalleler ve köyler karantinaya alınmaya başladı.

KASTAMONU 'DA KARANTİNA

Kastamonu Bozkurt ilçesinde korona tedbirleri nedeniyle 2 köyde karantina başladı.  İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar sonucu Koşmapınar ve Ortasökü köyleri karantinaya alındı. 

Bozkurt Kaymakamı Barbaros Akbulak yaptığı açıklamada "Bunun dışındakiler gelirlerse bile köylere giremeyeceklerdir. Arıcılık yapanlar haftada bir kez görevlilerin bilgisi dahilinde arılarına bakmak için girip çıkabilirler." dedi. 

BİTLİS 'TE KARANTİNA

Bitlis 'ten gelen son dakika bilgisine göre  4 mahallede 5 apartman karantinaya alındı. Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İl Merkezine bağlı Hüsrevpaşa, Beşminare ve Saray mahallelerinde birer, Taş Mahallesi'nde ise 2 apartmanın bugün saat 14.00'ten itibaren karantinaya alınmasına, mezkur adresteki apartmanda ikamet eden vatandaşların apartmandan giriş ve çıkışlarının yasaklanmasına, gerekli tedbirlerin ilgili belediye ve kolluk kuvvetlerince yerine getirilmesine, apartmanda görev devamlılığı zorunlu kolluk kuvvetleri ile sağlık kuruluşlarında görev yapan personelin kısıtlama ve karantina kararlarından muaf sayılmalarına karar verilmiştir. Karara uymayanlar hakkında ilgili kanun maddeleri kapsamında idari para cezası uygulanacaktır."

Öte yandan Bitlis Hizan'da 2 köy ve 1 mahallede 5 evin karantinaya alındığı bildirildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İlçeye bağlı Çalışkanlar köyünde 1, Yaylacık köyünde 1 ev ile Bahçelievler Mahallesi'nde 3 ev olmak üzere 5 ev geçici süreyle karantinaya alındı. Bu adreslerde ikamet eden ve iş devamlılığı zorunlu olan emniyet ve jandarma personeli ile sağlıkçılar ilgili kısıtlama kararından muaf sayılacak. İlçe Hıfzıssıhha Meclisinin, İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27. ve 72. maddesi kapsamında alınan kararlara uyulmaması durumunda ve her seferinde olmak üzere 3 bin 150 lira idari para cezası uygulanacak.

ŞANLIURFA 'DA KARANTİNA

Şanlıurfa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 31 evde karantina uygulaması başlatıldı. Bu kapsamda ilçelerden Haliliye'de 6, Eyyübiye'de 5, Karaköprü'de 4, Siverek'te 4, Viranşehir'de 9, Akçakale, Ceylanpınar ve Suruç'ta ise birer farklı adreste karantina tedbiri uygulanmasına karar verildi.

Öte yandan, kentteki 22 evdeki karantina ise sona erdirildi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA