3 Kasım 2020 Koronavirüs Tablosu Yayımlandı 

Sağlık Bakanlığı, 3 Kasım 2020 Türkiye koronavirüs tablosunu yayımladı.Sağlık Bakanı Koca, bugünkü korona tablosuna ilişkin "Bugün tespit edilen 2.343 yeni hastamız var. Ağır hasta sayımız artmaya devam ediyor. Salgının seyrini değiştirebilecek en önemli gücümüz tedbirlere uymak. Birlikte tedbirlere uyarsak virüsün yayılmasına fırsat vermemiş oluruz. Mücadeleye güç verin. http://covid19.saglik.gov.tr" değerlendirmesini yaptı.

3 Kasım 2020 Koronavirüs Tablosu Yayımlandı 

Sağlık Bakanlığı, 3 Kasım 2020 Türkiye koronavirüs tablosunu yayımladı. AYRINTILAR GELİYOR...

2 Kasım'da Tablo Nasıldı?

Sağlık Bakanlığı tarafından dün yayımlanan tabloda ülkemizde koronavirüs nedeniyle 76 kişinin daha hayatını kaybettiği, toplam test sayısının 14 milyon 264 bin 260 olduğu, iyileşen kişi sayısının ise 327 bin 7 olduğu kaydedilmişti.  Bakan Koca, dünkü tablonun ardından, "Bugün tespit edilen 2.302 hastamız var. Ağır hasta sayımız bugün düne göre 164 artarak 2.341’e ulaştı. Salgınla mücadelede sadece sağlık çalışanlarının fedakârlığı ile başarılı olamayız. Hep birlikte mücadeleye katılmalı ve tedbirlerden taviz vermemeliyiz." ifadelerinin yer aldığı bir mesaj yayımlamıştı.

İSTANBUL VE İZMİR UYARISI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsün Türkiye'deki merkezi haline gelen İstanbul ile ilgili uyarılarını sürdürdü. Bakan Koca, İstanbullu vatandaşları bulundukları yerden zorunlu olmadıkları takdirde ayrılmamaları konusunda uyarırken, İstanbul'a gidecek vatandaşlara da 7 gün uyarısında bulundu. Sağlık Bakanı, "YOLCULUK İSTANBUL’A MI? Yola çıkmadan, sağlık durumunuzu 7 gün izleyin. Ateş, kuru öksürük, yorgunluk, boğaz ağrısı, tat veya koku duyusu kaybı, solunum güçlüğü vb. şikâyetiniz varsa, seyahati erteleyin. Bir sağlık kuruluşuna müracaat edin.İSTANBUL’DAYSANIZ, AYRILMAYIN. Türkiye’deki vakaların %40’ı yaşadığınız şehirde. Semptomsuz bir taşıyıcı, tespit edilmemiş bir temaslı olabilirsiniz. Seyahatiniz çok gerekli değilse erteleyin." ifadelerini kullandı.

İzmir'de Şartlar...

Bakan Koca, İzmir'de deprem nedeniyle zorlaşan şartlara dikkat çekerek, "İZMİR’DE ŞU ANKİ ŞARTLAR COVID-19’UN yayılmasına çok elverişli. Zor günlerin daha da zorlaşmasına izin vermeyelim. Vakaların azalması, kontrolümüze bağlı. COVID-19 sebebiyle yeni kayıplar vermeyelim." mesajını paylaştı.

İstanbul'da Hastane Ziyaretleri

Dün hastaneleri ziyaret eden Koca ayrıca şu ifadeleri kullanmıştı: İSTANBUL’DA SALGINLA MÜCADELEYE ODAKLANMIŞ hastanelerimizden Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesini ziyaret ederek, durumu tekrar gözden geçirdik. Vaka artışlarına karşı birlikte çok dikkatli olmamız gerekiyor. İSTANBUL’DA, salgınla mücadeleye odaklanmış hastanelerimizden biri olan Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesini ziyaret ederek, yeni vaka artışlarına karşı durumu tekrar gözden geçirdik. Gelinen noktada, BİZLERİN HAZIRLIKLI, SİZLERİNSE FAZLASIYLA DİKKATLİ olması gerekiyor.