29 Mart Korona Tablosu Yayımlandı: Yeni Vaka Sayısında Korkutan Artış İşte Yeni Kısıtlamalar Yasaklar

Son dakika haberi: Korona tablosu yayımlandı ve yeni vaka sayısında korkutan artış sürüyor. İşte korona tablosu ve yeni kısıtlamalar.

29 Mart Korona Tablosu Yayımlandı: Yeni Vaka Sayısında Korkutan Artış İşte Yeni Kısıtlamalar Yasaklar

Vaka sayısında korkutan yükseliş sürüyor:

YENİ YASAKLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan kısıtlamalar hakkında yaptığı açıklamada, "Çok yüksek riskli grubu temsil eden kırmızı kategorideki iller nüfusumuzun  yüzde 80'ini temsil eden 58 şehre ulaşmıştır. Türkiye'nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam 21:00 ve 05 olarak her gün devam edecektir. Kırmızı kategorideki illerde, pazar günü uygulanan kısıtlama artık cumartesi ve pazar olarak sürecektir. Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın %50 kapasite şekilde çalışabilecektir. Kapanma saati sonrası ve sokak kısıtlaması günlerindeki paket servisi devam edecektir.

RAMAZAN AYI

Ramazan ayında fedakarlık yapacağız. Ülke genelinde hafta sonu sınırlaması uygulayacağız. Sadece Ramazan boyunca lokanta ve kafe gibi işletmeler hizmetlerini paket servisle sınırlandıracak. Yine ramazan boyunca toplu iftar ve sahur gerçekleştirilemeyecektir.

KAFE VE RESTORAN 

Kafe ve lokantalara bazı katkılar sağlayacağız. Nisan ve Mayıs aylarınca normalleşme ve izin kapsamın sigorta desteğinden yararlanamayan lokanta ve kafe çalışanlarının primleri desteklenecek nakdi yardım yapılacaktır." dedi.