28 Umreci, Karantinadan Kaçtı

Son dakika haberi: Umreden gelince karantinaya alınan 28 kişi, tuttukları bir otobüsle karantinadan kaçtı ve Erzurum 'a giderken yolda yakalandı.

28 Umreci, Karantinadan Kaçtı

Son dakika : Umreden dönen 28 kişi karantinadan kaçtı.

Erzurum 'dan bir son dakika haberi geldi. Vuhan 'da ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünya ülkelerine yayılan coronavirüsü nedeniyle 7 bin 500 'den fazla kişi hayatını kaybetti. Tüm dünyada toplam vaka sayısı ise 189 bin 386 oldu. 

UMREDEN DÖNENLERE KARANTİNA

Diyanet 'in umre ziyaretlerini yasaklamasından önce kutsal topraklara umre için giden vatandaşlar, yurda dönmeye başladı. Umreden dönen 5 kişide virüs tespit edildi. Diğer umrecilerin hepsi ise karantina altına alındı.

POLİSE DİRENDİLER

Ankara ve Konya 'da KYK yurtlarına alınan umrecilerden bazıları, burada kalmak istemediklerini ,evlerine gitmek istediklerini söyledi. Hatta polise bile direnenler, polise mukavemet gösterenler bile oldu.

YURT DIŞINDAN GELENLERE 14 GÜN KURALI

Virüs ülkemizde yok. Ancak yurt dışından Türkiye 'ye gelen vatandaşlar, beraberinde virüsü de getirebiliyor. Bilindiği üzere ilk virüs vakası ,  Almanya 'dan gelen bir vatandaştı. Diğer vakalarda onun çevresi ve ABD 'den gelenler ile umreden dönenler oldu. 

KARANTİNADAN KAÇTILAR

Umreden gelenler yurtlarda ve sosyal tesislerde 14 gün karantina altına alındı. Erzurum 'dan gelen son dakika bilgisine göre 28 kişilik bir grup , bir otobüs tuttu ve Erzurum 'a geldi. 

Bunun bilgisini alan emniyet hemen harkete geçti. 

Palandöken Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, umreden gelen 28 kişinin, Erzurum’a gitmeye çalışırken yakalandığı bilgisi paylaşıldı.

Yakalanan umreciler , karantinaya alınacak.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA