20 Temmuz Türkiye Koronavirüs Güncel Tablosu Yayımlandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 20 Temmuz Türkiye yeni tip koronavirüs güncel tablosunu paylaşarak değerlendirmelerde bulundu. 18-19-20 Temmuz'da koronavirüs vaka sayıları nasıldı? 20 Temmuz'da korona vaka sayısı kaç oldu, kaç can kaybı, kaç iyileşen var? sorularının yanıtı ve daha fazlası bu haberimizde.

20 Temmuz Türkiye Koronavirüs Güncel Tablosu Yayımlandı

DÜNYA GENELİNDE SON DURUM

Çin'in Vuhan kentinde Aralık 2019'da ilk kez tespit edilen yeni tip koronavirüs tüm dünyada ölüm saçmaya devam ediyor. Bir çok ülkede ikinci dalga haberleri art arda gelirken, dünya genelindeki toplam can kaybı 610 bin 748'e yükselmiş durumda. 8 aylık süreçte toplam 14 milyon 741 bin kişi de koronavirüs tespit edilirken, bugüne kadar koronavirüs testi pozitif çıktıktan sonra iyileşenlerin sayısı 8 milyon 792 bin 382 oldu. 

20 TEMMUZ KORONAVİRÜS GÜNCEL TABLOSU

Sağlık Bakanlığı, ülkemizde koronavirüsün ilk kez tespit edildiği Mart ayından bu yana her gün koronavirüs konusunda bilgilendirme yapıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca , sosyal medya hesabından 20 Temmuz koronavirüs tablosunu paylaşarak şu değerlendirmelerde bulundu: 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul, Ankara, Bursa , Şanlıurfa ve Gaziantep'teki vaka sayılarına tekrar vurgu yaparken, vaka sayılarının en düşük olduğu illerimizin Artvin, Bilecik, Tunceli, Edirne, Bayburt, Tunceli, Nevşehir ve Aksaray'da ise durumun daha iyi olduğunu belirtti.

Bakan Koca, "SON ÜÇ GÜNDÜR ortalama günlük vaka sayısı EN YÜKSEK beş ilimiz: İstanbul, Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa, Bursa. EN DÜŞÜK 5 ilimiz: Artvin, Bilecik, Tunceli, Edirne, Bayburt. Tunceli, Nevşehir, Kastamonu, Artvin ve Aksaray'daysa şu an pnömonili hastamız yok." ifadelerini kullandı.


19 TEMMUZ'DA KORONAVİRÜS TABLOSU

19 Temmuz'da ülkemizde koronavirüs nedeniyle 16 kişinin hayatını kaybettiği, 924 yeni vaka tespit edildiği, 997 kişinin de 19 Temmuz 2020 tarihi itibariyle koronavirüsü yenerek iyileştiği bildirilmişti. Bakan Koca 19 Temmuz koronavirüs tablosunu paylaşarak şu değerlendirmede bulunmuştu:

18 TEMMUZ'DA KORONAVİRÜS TABLOSU

18 Temmuz 2020 tarihinde koronavirüs nedeniyle 17 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; İstanbul, Ankara , Gaziantep, Konya, Diyarbakır illerindeki artışa dikkat çekmiş, 5 ilimizde ise düşüş görüldüğünü söylemişti. Bakan Koca, "1.000’in üstünde gerçekleştiği en son güne kıyasla, yeni vaka sayımız, bugün 90 azaldı. SON 3 GÜNDE en çok vaka görülen beş ilimiz: İstanbul, Ankara, Gaziantep, Konya, Diyarbakır. En az vaka görülen beş ilimiz: Artvin, Tunceli, Bayburt, Kırklareli, Bartın." demişti.