2 Şehirde Daha Yasaklandı! 26 İlde Maskesiz Sokağa Çıkmak Yasak...

Bolu ve Gümüşhane illerinde de maskesiz sokağa çıkışın yasaklandığı bildirildi. Yapılan son bilgilendirmenin ardından maske takmadan sokağa çıkışın yasaklandığı şehir sayısı 26'ya yükselmiş oldu.

2 Şehirde Daha Yasaklandı! 26 İlde Maskesiz Sokağa Çıkmak Yasak...

Yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında maskesiz sokağa çıkışın kısıtlandığı il sayısı 26'ya yükseldi. Bolu ve Gümüşhane Valilikleri tarafından yapılan açıklamalarla koronavirüs tedbirleri kapsamında tüm vatandaşların maske ve sosyal mesafe kurallarına uymaları çağrısında bulunuldu.

RESMİ AÇIKLAMALARDA HANGİ İFADELER GÖRÜLDÜ?

Bolu Valiliği açıklamasında, "Kontrollü sosyal yaşam süreci kapsamında il ve ilçelerimizin tamamında, tüm vatandaşlarımızın ikametleri dışında bulunacakları tüm alanlarda ağız ve burunu kapatacak şekilde standartlara uygun maske takmalarına, aynı şekilde belirtilen yerlerde sosyal mesafe kurallarına uyarak kalabalık ortamlar oluşturulmadan hareket edilmesine, güvenlik kuvvetleri, zabıta ve diğer denetim ekipleri tarafından uygulamanın etkin şekilde denetlenmesine, kurala uygun hareket etmeyenler hakkında yasal işlemlerin yapılmasına karar verilmiştir" ifadeleri görüldü.

Gümüşhane Valiliği açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi:

Maske, sağlık otoritelerinin önerdiği şekilde kullanılması gerekiyor. Polis, jandarma ve zabıta ekipleri bilgilendirme ve denetim faaliyetlerini sürdürecektir. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararlarına aykırı hareket edenlere ilgili kanunlar gereğince yaptırım uygulanacaktır