16 Temmuz Koronavirüs Güncel Tablosu Yayımlandı

​​​​​​​Yeni tip koronavirüste son duruma ilişkin açıklama az önce geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 16 Temmuz 2020 Türkiye koronavirüs güncel tablosunu paylaşarak değerlendirmelerde bulundu.  15 Temmuz'da koronavirüs tablosu nasıldı? Türkiye'de koronadan kaç kişi öldü, kaç vaka var, kaç kişi iyileşti sorularının yanıtı ve çok daha fazlası bu haberimizde...

16 Temmuz Koronavirüs Güncel Tablosu Yayımlandı

Sağlık Bakanlığı Kovid-19 güncel tablosunu yayımladı. Bakan Koca, az önce sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Daha çok test, daha çok vaka saptar. Test sayısıyla yeni vaka sayısı arasındaki ilişki ise bire bir değildir. 15 Haziranda 1.592 vaka sayısına ulaştığımız gün de test sayımız 42.000 idi. Test sayısı ihtiyaca göre değişmektedir. Sonucu belirleyen tedbirdir."

15 TEMMUZ'DA KORONAVİRÜS TABLOSU NASILDI?

Bakan Koca 15 Temmuz'da yaptığı açıklamada, koronavirüs vaka sayısında 1000'in altındaki ikinci gün olduğunu söylemiş, yeni iyileşen hasta sayısının yeni vaka sayısından fazla olduğunu belirtmiş, Trabzon, Kilis, Malatya, Yalova, Bayburt ve Ardahan'da 3 gündür zatürreye dönüşen vaka olmadığını belirtmişti. Bakan Koca 15 Temmuz'da şunları söylemişti, "1.000’in altındaki ikinci günümüz. Yeni iyileşen hasta sayımız, yeni vaka sayısından fazla. Malatya, Trabzon, Kilis, Yalova, Bayburt ve Ardahan’da 3 gündür pnömoniye hiç rastlanmadı. Yeni vaka verileri yakın günlerde ciddiyetimizin arttığını gösteriyor." 

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA