11 Şubat Korona Vaka Sayısı Açıklandı: İşte Bugünkü Türkiye Covid 19 Tablosu

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı 11 Şubat 2021 Perşembe gününün koronavirüs tablosunu az önce açıkladı. İşte açıklanan tabloya göre vaka sayısı.

11 Şubat Korona Vaka Sayısı Açıklandı: İşte Bugünkü Türkiye Covid 19 Tablosu

Son dakika haberi: Koronavirüs tablosu yayımlandı.

Son dakika haberi az önce geldi ve Sağlık Bakanlığı 11 Şubat 2021 Perşembe tarihli Koronavirüs tablosunu yayımladı. Yayımlanan koronavirüs tablosu, salgında son durum şu şekilde:

Dünkü tablo için TIKLAYIN

MUTASYON 33 ŞEHİRDE

Mutasyona uğrayan virüs yayılmaya devam ediyor. İngiltere ve Güney Afrika kaynaklı varyant, 33 şehirde görüldü.  Bakan Koca,  “Klinik seyir bakımından farklılık göstermediğini düşündüğümüz kaynağı belli olmayan çok sayıda mutasyon dünyada olduğu gibi ülkemizde de görülmektedir. Bunlardan 263 İngiltere, 23 Güney Afrika varyant tespit edilmiştir. İngiltere’de başlayan mutasyonun hastalığın seyrinde değişiklik yapmamakla birlikte bulaşıcılığını artırdığına yönelik önemli bilgiler var. Mutasyonların varlığı kısıtlamalarla ilgili takvimimizi de etkiliyor.” dedi.

YARIN BAŞLIYOR

Bakan Koca, 65 yaş için yarın aşı sürecinin başladığını söyleyerek, "Yarın sabah 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın aşılanması başlıyor. 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın 60 yaş üzeri eşleri de aşı olabilecekler. Randevularınızı web sayfamızdan ve mobil uygulamadan almanızı rica ederim." dedi.