10 Kasım 2020 Koronavirüs Tablosu Yayımlandı

Son Dakika... Korona tablosu az önce yayımlandı... . Sağlık Bakanlığı'nın resmi sayfasından 10 Kasım 2020 tarihli koronavirüs tablosu duyurusu geldi. Dünkü tablo nasıldı, koronavirüs nedeniyle ülkemizde kaç kişi öldü, kaç kişi daha hastalandı, kaç kişi iyileşti? Türkiye'deki son durum ve daha fazlası bu haberimizde.Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 10 Kasım 2020 tarihli koronavirüs tablosunun yayımlanmasının ardından yaptığı ilk değerlendirmede ağır hasta sayısının 3 bini geçtiğine dikkat çekerken, ka

10 Kasım 2020 Koronavirüs Tablosu Yayımlandı

10 KASIM KORONAVİRÜS TABLOSU

DÜNKÜ TABLO

Sağlık Bakanlığı'nın dün yayımladığı tabloda 85 kişinin hayatını kaybettiği, 2576 yeni hasta tespit edildiği, ülkemizdeki toplam vefat sayısının ise açıklanan son verilerin ardından 10 bin 972'ye yükseldiği kaydedilmişti.

BAKAN KOCA DÜN NE SÖYLEMİŞTİ?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünkü tablonun ardından, "Bugün tespit edilen 2.576 yeni hastamız var. Ağır hasta sayımız dünden 127 fazla. Salgının yayılma hızının arttığı bu dönemde en etkili silahımız düzgün şekilde ağız ve burnunu kapayacak şekilde maske takmaktır. Maskenizi doğru takarak virüs yükünü azaltın http://covid19.saglik.gov.tr" değerlendirmesinde bulunmuş, maske uyarılarını sürdürerek, "Bir arada bulunduğunuz ortamlarda, SOLUDUĞUNUZ HAVA, ihtiyacımız olan Oksijenin yanı sıra, sağlıklı bir insanı ağır hasta etmeye yetecek miktarda Koronavirüs içeriyor olabilir. Risk almayın. Maskenizi, solunum yolunu tamamen örtecek şekilde kullanın. COVID-19 yayılıyor." mesajını paylaşmıştı.

DÜNYADAKİ SON DURUM

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan kısa süre sonra dünyaya yayılan koronavirüs nedeniyle 1 milyon 272 bin 394 kişi hayatını kaybederken, şimdiye kadar dünya genelinde toplam vaka sayısı 51 milyon 451 bin 429 olarak kayıtlara geçti. Dünya genelinde koronavirüse yakalandıktan sonra iyileşen kişilerin sayısı 36 bin 223 bin 540'a çıkarken, dünyada en fazla vaka sayısı 10 Milyon 434 bin 298 ile ABD'de kaydedildi. Hindistan'da 8.6 milyon, Brezilya'da 5.6 milyon koronavirüs vakası tespit edildi.